15 Aralık 2009 Salı





ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Bizim evde bamyayı benden ve annemden (kayınvalidem) başka seven yoktur,bu nedenle annem gelince biz kendimize özel yaparız zeytinyağlı yada etlisini.Yazın taze bamya aldık sağ olsun annem temizledi ve dondurucuya attık.Dondurucuda nasıl olacak henüz bilmiyoruz :) eğer diğer sebzeler gibi tadı yerinde olursa önümüzdeki yaz daha fazla taze bamya temizleyip atarız dondurucuya.Bamyanın son demlerini yaşadığı günlerde alıp yapmıştık annemle zeytinyağlı bamyayı ama sizlerle paylaşmak bu güne kısmet oldu.
Malzemeler
  • Yarım kg.bamya
  • 5-6 tane domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 limon,tuz
  • 1 çay bardağından biraz az zeytin yağı
Yapılışı
Bamyalarımızın uçlarını çok derinden olmamak kaydıyla ayıklayalım ve yıkayalım.
Kuru soğanlarımızı ince ince doğrayalım,tencereye aldığımız yağa ekleyip kavurmaya başlayalım, soğanlarımız yumuşayınca domateslerimizi rendeleyip ekleyelim,domatesler biraz kavrulunca tuzunu,limonunu ve yıkadığımız bamyaları ekleyelim bir iki kez karıştıralım,1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun

0 yorum on " "

Yorum Gönder