14 Aralık 2009 Pazartesi

Güllaç Tarifi





Güllaç sevmeyen yoktur sanırım ...
Benim asla hayır diyemeyeceğim tatlardan biridir..
Güllaç sadece ramazanda yenmez değilmi .....
Ayağım alçıda olduğu o kötü günlerde annem biraz moralim düzelsin diye bana hadi gel mutfaga dedi....
Sen söyle ben yapayım diyerek attık kendimizi mutfağa....
İnsanın o halde iken bile işe yaradığını bilmesi güzel  Allahım o kötü günleri bir daha yaşatmasın Kimseninde başına vermesin..
Neyse uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum ...
Malzemeler:
  • 2,5 LT ılık süt
  • 3 su bardağı Şeker
  • 1 paket güllaç (YU-KA )
  • Nar Taneleri
  • Toz Antep Fıstığı
Yapılışı:
Süt ve şeker bir tencereye aktarılır. Süt ılık bir hal alıncaya kadar ocakta bekletilir.Birkaç defa karıştırırlır ki süt ile şeker bir birine kaynaşsın ...
Ilıyan süt ocaktan alınır.Paketten güllaç yaprakları tek tek çıkarılır ve tepsiye dizilir .Her dizilen güllaç yapragına ılık sütten kepçe ile alınıp güzelce ıslatılır.6-7 kat yaptıktan sonra nar taneleri ve toz antep fıstığının bir kısmı eklenir .Tekrar güllaç yapragı konup ıslatılır .
Bu işlem Güllaçlar bitene dek yapılır kalan süt tepsiye dökülür.Kalan nar taneleri ve toz antep ile süslenir.
Serin yerde saklanarak tüketebilirsiniz .
Afiyet olsun....

0 yorum on "Güllaç Tarifi"

Yorum Gönder