26 Ocak 2010 Salı

Degisik Tatlı Tarifi Çilekli Scone




Çilekli Scone tarif tarifi Malzemeler 
2 Su Bardağına Yakın Un
Bir Tutam Tuz
50 gr.Margarin
1.5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
8 Çorba Kaşığı Süt
Süslemek için: Süt


Yemeğin Tarifi  
Unu eleyin.Elediğiniz unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın. Malzemeyi yoğurmaya başlayın.Ardından şekeri ekleyin.Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin.İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın.Merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.Çay bardağı yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin.

Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Fırının orta rafına koyup,180 derecede altın rengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin.Soğumaya bırakın.Arasına krema sürün.İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirip,servis yapın.

0 yorum on "Degisik Tatlı Tarifi Çilekli Scone"

Yorum Gönder