4 Ocak 2010 Pazartesi

Piliç Topalak Tarifi




Malzemeler

 

  • 100 gr. ( 1 / 2 su bardağı) kuru barbunya fasulyesi
  • 95 gr. ( 3 / 4 su bardağı) un
  • 2 adet tavuk budu
  • Sosu için: 100 gr. (1 orta boy) soğan, 30 gr. (2 çorba k.) sıvı yağ, 1 / 2 çorba k. domates salçası, 1 çay k. kırmızı pulbiber
  • 1,75 lt. (7 su bardağı) su
  • Tuz
  • 75 gr. (1 küçük boy) soğan
  • 200 gr. (1 su bardağı) ince bulgur
  • 1 çay k. kırmızı pulbiber
  • Taze çekilmiş karabiber
 Tarif Bilgileri 
Kategori: Tavuk Yemeği
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı

 

* Fasulyeyi bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol ılık su ile ıslatarak şişmeye bırakın. Yıkayıp süzdürün. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su içinde bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirin, süzdürerek bir kenarda bekletin.
* Bir tencereye tavuk butlarını yerleştirin. Suyu ve tuzu da katıp ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp köpüğünü alın. Ateşi kısın, kapağını kapatarak haşlanmaya bırakın.
* Köfteleri hazırlamak için soğanı çok ince kıyın. Bulguru yıkayıp süzdürün ve derince bir kaba koyun. Soğanı, tuzu, biberleri, unu ve 6 çorba kaşığı tavuk suyu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp bir tepsiye yerleştirin.
* Haşlanan tavuk butlarını süzdürerek sudan alın. Köfteleri kaynamakta olan tavuk suyuna atın. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve köfteleri yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
* Bu arada tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Sosu hazırlamak için soğanları ince kıyın. Yağı bir tavada kızdırın. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katıp karıştırın. Biberi ekleyip tekrar kızdırarak sosu ateşten alın.
* Pişen köftelere tavuk etlerini ve barbunya fasulyesini katın. Tuzunu kontrol edip, üzerine sosunu gezdirerek servis yapın.

0 yorum on "Piliç Topalak Tarifi"

Yorum Gönder