27 Ocak 2010 Çarşamba

Recel Tarifi - Mandalina Kabuğu Reçeli




Mandalina Kabuğu Reçeli  tarif tarifi Malzemeler 
1 Kg Mandalina
1.5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu


Yemeğin Tarifi  
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.

Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.

Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

0 yorum on "Recel Tarifi - Mandalina Kabuğu Reçeli"

Yorum Gönder