29 Ocak 2010 Cuma

Resimli Kabak Tatlısı





Kabak Tatlısı  tarif tarifi Malzemeler 
6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker


Yemeğin Tarifi  
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.

Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.

Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.

Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında

2.5-3 saatte pişecektir.

Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.

Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.

DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

0 yorum on "Resimli Kabak Tatlısı"

Yorum Gönder