31 Ağustos 2008 Pazar

ÇİĞ BÖREK



















Genellikle çiğ böreği un,su,tuz hamuruyla yapılıyor. Ama hamurun içerisine yoğurt ve sirke konulduğu zaman daha gevrek çıtır çıtır çiğ börekler oluyor.
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
alabildiği kadar un
İçine
350 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
tuz,karabiber
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Yoğurt,su,tuz ve sirkeyi karıştırın. Alabildiği kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 15 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için soğan ve domatesi rendeleyip, kıyma ve bahartlarla karıştırın. Ceviz büyüklüğündeki hamurları servis tabağı büyüklüğünde açıp, iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını tırtıklı bir kesiciyle kesin. Hamurları kızgın bol yağda kızartın.
Havlu peçete üzerine alın. Sıcak servis yapın.

0 yorum on "ÇİĞ BÖREK"

Yorum Gönder