28 Ağustos 2008 Perşembe

Meyveli Tart





Hamuru için:
1 Yumurta
150gr. Margarin yumuşatılmış
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1,5 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yumurta
Üzeri için:
Mevsim meyvaları
Yapılışı: Krema malzemelerini karıştırıp pişirin ve soğutun. Hamuru için margarini, şekeri, yumurtayı karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip, tart hamurunu yoğurun (ele çok yapışan bir hamur oluyor). Hamuru top haline getirip, buzdolabı poşetine koyun. Tart hamurunu buzlukta 30 dak. bekletin. Yağlanmış kalıba hamuru yayıp, bir-kaç yerinden çatalla hafifçe delin. Tart hamurunu fırında pişirip soğutun. Kalıptan çıkarıp, üzerine kremasını sürün. Tartın üzerine temizleyip dilimlediğiniz mevsim meyvelerini koyun (şeftali, üzüm, armut, incir ve erik kullandım). Meyveli tartı buzdolabında bir-kaç saat bekletip, servis yapın.
ARMİNA'NIN NOTU: Meyveli tart tarifini Elif Y. Korkmazel'in programından almıştım.

0 yorum on "Meyveli Tart"

Yorum Gönder

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez | Distributed by Blogger Styles