31 Ağustos 2008 Pazar
TATLI LOR POĞAÇASI & TUZLU LORLU POĞAÇA
Böyle tarifleri çok seviyorum.Bir taşla iki kuş :) Aynı hamurdan iki farklı lezzeti yakalamak çok hoş...Hamur aynı,hatta içleri de küçük farkla aynı...ama lezzetleri tamamen farklı :)
200 gr yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
Tüm malzemeyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur ikiye bölünür.
Tatlı lor poğaçası için :
250 gr tuzsuz lor
Ağız tadınıza göre şeker
Üzerine :Pudra şekeri
Tuzlu lorlu poğaça için:
250 gr tuzsuz lor
tuz,maydanoz,dereotu
Üzerine : yumurta sarısı,susam
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "TATLI LOR POĞAÇASI & TUZLU LORLU POĞAÇA"
Yorum Gönder