31 Ağustos 2008 Pazar

TATLI LOR POĞAÇASI & TUZLU LORLU POĞAÇA




Böyle tarifleri çok seviyorum.Bir taşla iki kuş :) Aynı hamurdan iki farklı lezzeti yakalamak çok hoş...Hamur aynı,hatta içleri de küçük farkla aynı...ama lezzetleri tamamen farklı :)

200 gr yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

Tüm malzemeyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur ikiye bölünür.





Tatlı lor poğaçası için :
250 gr tuzsuz lor
Ağız tadınıza göre şeker


Üzerine :Pudra şekeri


Tuzlu lorlu poğaça için:
250 gr tuzsuz lor
tuz,maydanoz,dereotu

Üzerine : yumurta sarısı,susam

Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.

0 yorum on "TATLI LOR POĞAÇASI & TUZLU LORLU POĞAÇA"

Yorum Gönder