26 Ağustos 2008 Salı

YE# 37 MANGALDA SOSLU BAGET





YE# 37 MANGAL KEYFİ=MANGALDA SOSLU BAGET
Yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu,yaz aylarının vazgeçilmezi, pikniklerin baştacı;Mangal.
Ev Sahibimiz Yemek Kokusu blogundan,Tuğba'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Benim evimde mangal yapma imkanım yok,o yüzden mangalı terası olan abim yada bahçesi olan eniştem yapınca yiyoruz.
Ben evde ızgara bölümünü kullanarak fırında yapabiliyorum.
Bu tarifte ki sosu kullanarak lezzetli bir tavuk ortaya çıkarabilirsiniz.
Bagetleri Arpacık Soğanlı Mantar Sote ve Pirinç Pilavı ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

MANGALDA SOSLU BAGET;
Malzemeler;
1 Kilo tavuk baget,
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
yeterince tuz.
İsteğe bağlı;Kırmızı pul biber,kimyon,karabiber.
Yapılışı;
Sos malzemelerini karıştırıp,tavuk bagetlerini bu sosa bulayın ve biraz bekletin.
Soslu bagetleri mangala yerleştirip,kızartın.
Mangalınız yoksa yine ızgaraya dizin ve içinde su dolu bir tepsi bulunan fırında kızartın.
Bu şekilde hazırladığınız bagetleri fırın poşetine dizip,fırında pişirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

0 yorum on "YE# 37 MANGALDA SOSLU BAGET"

Yorum Gönder