17 Eylül 2008 Çarşamba

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK





Yeşil mercimek çorbasını sık sık yaparım.
İçinde sadece pirinç ve mercimek değil,küçük küçük doğranmış havuç,patates ve kıymada olduğu için ortaya oldukça besleyici ve doyurucu bir yemek çıkar.
Erişteli yeşil mercimek çorbasını ise bu yıl yapmaya başladım.
Ailece geçen yıl ki favori çorbamız nohutlu mantı çorbasıydı, bu yıl ki favorimiz erişteli yeşil mercimek çorbası oldu.
Erişte olarak hazır makarna eriştesi değilde yufkacılarda satılan ev eriştesi kullanabilirsiniz.
Çorbayı pişirirken servise yakın erişteleri eklemenizi öneririm.
Erkenden eriştesi ile birlikte pişirilen çorbanın erişteleri yumuşayabilir.
Mutlaka üzerine salçalı-naneli yağ kızdırıp dökün.
"Afiyetle Kalın"

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI;
Malzemeler;
2 su bardağı yeşil mercimek,
1 su bardağı erişte,
3-4 kaşık kavrulmuş kıyma,
1 adet küçük kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı kuru nane,
Sıvıyağ-tuz.
Yapılışı;
Yeşil mercimekleri 15-20 dakika haşlayıp,süzün.
Siyah suyundan tamamen kurtulmak için soğuk su ile yıkayın.
Küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun.
Üzerine mercimek büyüklüğünde doğranmış kırmızı biberleri ekleyip,kavurmaya devam edin.
Eğer kıymanız çiğse bu aşamada soğan ve biberin üzerine ekleyip,kavurun.
Salçanın birazını ve haşladığınız yeşil mercimeği ekleyin.
Üzerine su ve tuzunu ilave edip,kaynamaya bırakın.
Mercimek piştikten sonra erişteleri ekleyip, 5-6 dakikada eriştelerle birlikte kaynatın.
Küçük bir el tavasında sıvıyağ-salça ve naneyi kızdırıp,çorbanın üzerine ekleyin.
"Afiyet Olsun"

0 yorum on "ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK"

Yorum Gönder