18 Eylül 2008 Perşembe

ETİMEK TATLISI





Etimek tatlısı çay mönülerinde yada hafif olduğu için Ramazan sofralarında sık sık karşımıza çıkar.
Neredeyse bilmeyen yada yapmayan ev hanımı yoktur.
Sütlü tatlıları seven etimek tatlısınıda sever.
Bence etimek tatlısı ekmek kadayıfının şerbeti ağır olmayan hafif bir versiyonu.
"Afiyetle Kalın"

ETİMEK TATLISI;
Malzemeler;
1 paket etimek,
2 poşet krem şanti,
Krem şanti için; 1,5 su bardağı soğuk süt.
1 su bardağı hindistan cevizi,
Muhallebisi için;
Yarım paket margarin,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı süt,
1 paket vanilya,
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya.
Yapılışı;
Şerbet malzemelerini kaynatın,içine 1 paket vanilya ekleyin.
Etimekleri tepsiye dizin.
Şerbeti etimeklerin üzerine dökün.
Etimek şerbeti çekinceye kadar muhallebiyi pişirin.
Muhallebi için; margarini eritin,unu ekleyip,kavurun.
Sütü biraz ılıtarak sürekli karıştırarak una ekleyin.
Topaklanma olmaması için sürekli karıştırın,topaklanırsa el blendırı ile çırpın.
Toz şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız muhallebiyi şerbetini çeken etimeklerin üzerine yayın.
2 poşet krem şantiyi,soğuk süt ile çırpın.
Krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın.
Üzerine bol hindistan cevizi serperek, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.
Hindistan cevizinin üzerini arzunuza göre kuruyemiş yada daha farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

0 yorum on "ETİMEK TATLISI"

Yorum Gönder

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez | Distributed by Blogger Styles