13 Eylül 2008 Cumartesi
FIRINDA KEMİKLİ KUZU ETİ
Kuzu etini sever misiniz?
Ben pek tercih etmem ama eşim sevdiği için arada sırada kuzu eti pişiriyorum.
Çabuk pişmesi avantajı ama yağlı olması ve kokusu bence dezavantajı.
Bana kalsa bu kemikli etleri haşlama olarak hazırlayacaktım.
Eşimden fırında pişirelim ve suyunada pilav yapalım önerisi geldi.
Resimdeki pilav başka tencerede pişirilip,etlerin altına yerleştirilmedi,etin pişmesine yakın suyuna pirinç eklenmesi ile hazırlandı.
Önce etleri fırında 1 saatten fazla pişirdik,ortaya çıkan suyuna pirinç ekledik.
Pilav nasıl olmuştu? diye soracak olursanız,umduğumdan iyi olmuştu fakat Borcam'ın üzerini bir kapakla veya folyo ile örtmediğim için kenarlarda ki pirinçler biraz kızarmıştı.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KEMİKLİ KUZU ETİ;
Malzemeler;
4 parça kemikli kuzu eti,
Pilav için;
2 su bardağı pirinç,
Tuz,karabiber.
Yapılışı;
Kuzu etlerini yıkayıp,Borcam'a dizin.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyin, kızarmasınıda istiyorsanız etin üzerini örtmeyin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında, arada sırada alt üst çevirerek 1 saat pişmeye bırakın.
Et suyunu salacaktır,tekrar saldığı suyu çekmeden ayıklayıp,yıkadığınız pirinci Borcam'a ekleyin.
Gerekirse pirincin üzerini geçmeyecek kadar su ilavesi yapın.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Pirinçlerin yumuşak olması için üzerini folyo ile kaplayın.
Pirinçler pişinceye kadar fırında tutun.
"Afiyet Olsun."
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "FIRINDA KEMİKLİ KUZU ETİ"
Yorum Gönder