Tam sahura özel cörekler getirdim size
her yörede ismi farklidir ama bizim oralarda
icli cörek olarak gecer ve tadi süperdir
hemen deneyin derim....
Malzemede ölcü vermiyorum kisi sayisina
göre ayarlayin
***** KIYMALI ICLI CÖREK *****
MALZEMELER:
HAMUR ICIN:
* Un
* Su
* Maya
* Tuz
IC MALZEMESI:
* Kiyma
* Sogan
* Pul biber,tuz
* A z salca ve sivi yag
ÜZERINI YAGLAMAK ICIN TEREYAG
YAPILISI:
* Hamur malzemesinden cok sert olmayan bir hamur
yogurun mayalanmasi icin bir köseye alin
* Tavaya siviyag döküp kiymayi hafif kavurun
* Soganlari yemeklik dograyip ilave edin soteleyin
* Baharatlari ekleyip salcayi koyun
* Altini kapatip kenara alin
* Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler alin
* Yemek tabaginda az daha büyükce acin
* Kiyamali icten yarisina koyup diger yarisini üzerine yarim ay
seklinde kapatin pizza tavasinda veya sacda pisirin
* Piserkende her iki tarafini tereyag ile yaglayin afiyet olsun
DIGER HAMUR ISI TARIFLERIM ICIN BUYRUN BURAYA TIKLAYIN
0 yorum on "KIYMALI ICLI CÖREK"
Yorum Gönder