Aslında bu tarifi geçen Ramazan yayınlamıştım ama o zaman fotograf makinemdeki problemler dolayısı ile resim çok iyi değildi,ben de hem resmi hem tarifi biraz daha güncelleyerek iftar sofralarına yakışacak bu harika tarifi tekrar sizlerle paylaşmak istedim...
Ramazanda iftar saatinde,değişik ve farklı yemekler yapmak istiyorum..Sanırım herkes için aynı şey geçerli..Her zaman yaptığımız klasik köfteleri bile farklı bir sunumla ortaya çıkarmak hoşuma gidiyor...
Pideli köfte, sanıyorum Bursa ya ait bir spesiyal...Anadolunun diğer kentlerini pek bilmiyorum ama eşimin akrabalarının orada olması nedeni ile sık sık Bursaya gideriz..Bu şehirdeki yeme-içme kültürü,yemek için harcanan zaman bana her zaman çok ilginç gelmiştir..Bunda biraz da kalabalık aileler olarak yaşamalarının ve birbirlerini sık sık görmek istemelerinin etkisi var..İstanbulda trafik ve mesafelerin uzaklığı gitgide insanları çekirdek aileler olarak yaşamaya itiyor..Her geçen gün akrabalarımızı görmeye daha az zaman ayırıyoruz ve bunun için sürekli bahanelerimiz var..Trafik gibi,bitmeyen işlerimiz gibi..Neyse ki Ramazan bu süreci biraz tersine çevirmiş görünüyor..
MALZEMELER
500 gr.kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber, kekik,kimyon
biraz pide
dometes sosu
YAPILIŞ
Kıymayı baharatlar ve ekmek içi ile karıştırarak bildiğiniz ve sevdiğiniz gibi bir köfte tarifi hazırlayın,bu köftelere istediğiniz gibi biçim vererek fırında veya ızgarada kızartın.Bir servis tabağına önceden ısıttığınız pideleri küçük parçalara ayırarak yerleştirin.Üzerine bir kaç kaşık domates sosu gezdirin.-bu sosu iki kaşık kadar salçaya yarım bardak su ve 2 kaşık kadar sıvıyag ekleyerek yapabilirsiniz-En üste kızarttığınız köfteleri yerleştirerek servis yapın...Ama size servis önerim mutlaka bir serpuşlu sahan kullanın,yoksa lezzet aynı olur belki ama görüntü asla böyle havalı durmaz:)))Bir kez daha tabağı Maraşatan bana hediye getiren sevgili arkadaşım Rukiye ye selamlar, sevgiler..
AFİYET OLSUN...
0 yorum on "PİDELİ KÖFTE"
Yorum Gönder