Bu nefis çorbaya artan pilav çorbasıda diyebiliriz. Artan pilavlarınızı değerlendirmenin en güzel yolu, ertesi gün o pilavla çorba yapmaktır. Ben genelde öyle yaparım. Hem değişik, hem kolay, hemde çok güzel bir çorba. İftar içinde bulunmaz nimet. Çorbasız iftar düşünülemez sonuçta. İşte bu yüzden, eğer dünden kalma pilavınız varsa bu nefis çorbayı mutlaka denemelisiniz. Kolay gelsin.
***** PİRİNÇ ÇORBASI *****
MALZEMELER:
1,5 su bardağı pilav
1 adet büyük domates
2 - 3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
Tuz, pulbiber ve karabiber
8 su bardağı su
Üzeri için maydanoz
YAPILIŞI:
Tencereye kabuklarını soyduğunuz domatesi rendeleyin.
Yağını ekleyip, ocağı yakın.
1 - 2 dakika çevirerek kaynatın.
Üzerine 8 bardak su ilave edin.
Su kaynayınca pilavı ilave edin.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Bu arada bir kasede yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu iyice çırpın.
Çırptığınız karışıma 1 çay bardağı su ilave edip, tekrar çırpın.
Kaynamakta olan çorbaya bu karışımı azar azar ve karıştıra karıştıra ilave edin.
Son olarak tuz ve biberlerini katın.
1 - 2 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Eğer çorbanız koyu olduysa biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Bu çorbayı pirinç ilede yapmak mümkün. O zaman 1 su bardağından bir parmak eksik pirinç kullanabilirsiniz.
Sıcak olan çorbamızı üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis edin.
AFİYETLER OLSUN.
0 yorum on "***** PİRİNÇ ÇORBASI *****"
Yorum Gönder