1 Eylül 2008 Pazartesi
TULUMBA TATLISI
Tulumba tatlısını biz tulumba kalıbında yaptık. Fotoğrafını çekicektik ama fotoğraf makinasında bozukluk oldu. Kalıbı Eminönünde bulabilirsiniz. Sıkma torbasındada şekil alıyor,fakat bu kadar muntazam şekiller çıkmaz. Tulumba tatlısının şerbetinin muhakkak soğuk olması gerekir. İki kişi yaparsanız daha kolay oluyor, biri kalıptan sıkarken, diğeri bıçakla hamuru kopartıp yağa atar.
Malzemeler
100 gr margarin
4 yumurta
Bir buçuk su bardağı su
1 su bardağı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 kahve fincanı irmik
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırla ve beklet. Bir tencereye su,margarin,tuz ve şekeri koyup kaynatın. Kaynayınca un,irmik ve nişasta karışımını dökün. Orta ateşte hamur kendini toparlayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.Soğuyunca 4 yumurtayı teker teker kırıp hamurun yumurtayı çekmesini sağlayın. Gerekirse 1 yumurta daha ekleyin. Hamuru tulumba kalıbına veya sıkma torbasına doldurun. Soğuk yağda kızartın. Yağın mutlaka soğuk olması lazım yoksa kıtır kıtır olmaz. Kızaran hamurları yağlarını süzüp, ılık tatlıyı soğuk şerbete atın. Şerbette en fazla 5-10 dakika bekletin. Daha fazla bekletirseniz tatlılar yumuşuyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "TULUMBA TATLISI"
Yorum Gönder