14 Mart 2009 Cumartesi

ŞAMBALİ




Sevgili Yetur'un tariflerini denemeye devam ediyorum. Şambaliyi çok severim,şimdiye kadar denediklerimde dışarıdan aldıklarımızın lezzetini bulamıyordum,daha çok revani gibi oluyorlardı. Bu tarif için Yetur'a çok teşekkür ediyorum.Tarifi ve yapılışını aynen aktarıyorum.

4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
üzerine tuzsuz yer fıstığı

Şerbet 7-8 dakika kaynatılıp ılınması için bir kenara bırakılır.Diğer malzemelerin hepsi çukur bir kaba alınır servis kaşığı ile yoğurt sulandırılmadan karıştırılır.Yağlı tepsiye dökülüp üzerine fıstıklar dizilir.200 derece fırında kızarana dek pişirilir.Fırından alınınca soğuyana kadar bekletilir sonra üzerine şerbet dökülür.Bir gece dinlendirilip arzuya göre kaymakla servis yapılır.
.

0 yorum on "ŞAMBALİ"

Yorum Gönder