6 Eylül 2006 Çarşamba

PALAMUT TAVA






2006-2007 Balık sezonu açıldı.
Vatana ve millete hayırlı olsun!
Belki fırında çipura tarifinden hatırlarsınız,ben balık yiyemiyorum.
Sevmiyorum demek istemiyorum ama yiyemiyorum.
Balık deyince 1 km öteye kaçıyorum.
Eşimde benim aksime balığı çok sever.
Hafta başında balık sezonunun açıldığını haberlerden seyrediyorken,bana bakıp muzip muzip gülüyordu.
Bende hiç yapmadığım halde dün balıkçıya gidip onun için palamut aldım.
Yeterki balık yemem için beni zorlamasın.
Eminim ailece tam bir balık düşkünü olan ablamın evinde bayram havası vardır.

"Afiyetle Kalın"
PALAMUT TAVA;
Malzemeler:
2 adet palamut
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Palamutları balıkçıda dilim olarak kestirin.
Bol suda yıkayıp temizledikten sonra süzgece alıp suyunu süzdürün.
Tavayı ocağa yerleştirip,içine sıvı yağ koyun.
Kızgın yağda tuzlanıp,mısır ununa bulanmış palamut dilimlerini kızartın.
Bol soğanlı ve limonlu kıvırcık salata ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Blogcu'da ki yorumlar;

7 Yorum

0 yorum on "PALAMUT TAVA"

Yorum Gönder