6 Eylül 2006 Çarşamba

Pişirgi..






Tarhana kaynattığımız gün mutlaka yemek için pişirgisinden ayırırız.Haşlanmış kuru fasulye yada nohut katınca daha bi lezzetli olur.Hatta annem; kışın yemek için, özel kazanda pişirgi kaynatıp konserve yapar.(kazan pişirgisi daha bi lezzetli olur,mis gibi kokar)

Fakat; kazanda kaynatmak yorucu ve zor olduğundan çoğuları tarhanalarını dahi, düdüklü tencerede kaynatıyor.Zamanı ve müsait yeri olmayanlar için iyi tabii..

Biz genelde tarhanamızı acılı yaparız.(çocuklar küçükken acıyı biraz hafifletiyoruz) Pişirgide daha una girmemiş hali olduğundan tabir yerinde ise zehir gibi olur.Ama lezzetinden onu kim umursasın:))

Ekmeği bandıra bandıra, acıdan nefesimizi içimize çeke çeke yeriz.

Allah hayatta herkese ağız tadı ve sağlık versin...

Sevgiler...

0 yorum on "Pişirgi.."

Yorum Gönder