15 Eylül 2006 Cuma

YE# 14 PAZILI FIRIN MAKARNA ve BODRUM MAKARNASI





YE#14 MAKARNA TARİFLERİ;
Yaşasın!
Sonunda bende yemek etkinliklerine katılıyorum.
İnşallah yüzüme gözüme bulaştırmam.
Muhteremle Afiyetle olarak ,blog aleminde 3. ayımı doldurdum.
Sütlü tatlılar geçti,salatalar geçti bir fırsatını bulup (birde acemilik) bir türlü katılamadım.
Bu sefer ne olursa olsun şeytanın bacağını kırıp,bu etkinliğe katılacağım dedim.
İnşalllah bundan sonrakilerede bi aksilik olmadan katılabilirim.
Makarna etkinliğine Lezzet dergisinden bir tarifle katılıyorum.
Bir de yıllar önce Sana yağın kuponla verdiği bir kitaptan öğrendiğim Bodrum Makarnası tarifiyle,Peynir gemisinden Elvana konuk oluyorum.(http://www.peynirgemisi.blogspot.com/)
"Afiyetle Kalın"

PAZILI FIRIN MAKARNA;
Malzemeler:
6-7 adet pazı yaprağı
Yarım paket makarna(tercihen kesme yada düdük)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı kaşar peyniri
40 gr tereyağ ve tuz

Yapılışı:
Pazının sadece yapraklarını tuzlu sıcak suya tek tek batırıp ,çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın.(Orjinal tarifte 1 tutam safranla pişiriliyor)
Pişirip süzdüğünüz makarnaya kaşar peynir,ceviz ve tereyağının birazını ekleyin.
Bu tarifi fırına dayanıklı tencere şeklindeki bir kapta da yapabilirsiniz.
Küçük sufle kaplarında kişi başı servis olarak da hazırlayabilirsiniz.
Kaplarınızın dibini tereyağı ile yağlayın.
Pazı yapraklarını tencerenizin dibine ve yan taraflarına dizin.
Üzerine hazırladığınız makarnayı yerleştirin.
Artan ve kenarlarından sarkan pazı yapraklarıyla makarnanın ortasını kapatın.
Orta hararetteki fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

BODRUM MAKARNASI;
Bu tarifi belki sık sık yapıyorsunuzdur ama ismi başkadır.
Oldukça kolay bir tarif ,hatta canınız mantı çekiyorsa ve yapacak vaktiniz yoksa bu tarifle nefsinizi kandırabilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurt,kıyma ve salça üçlüsü biraz mantı yiyiyormuş hissini veriyor.
Zaten bir diğer adı da yalancı mantı.
"Afiyetle Kalın"

BODRUM MAKARNASI;
Malzemeler:
1 paket makarna
1 kase sarımsaklı yoğurt
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz,baharat
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk sudan geçirip süzün.
Hazırladığınız makarnayı servis tabağına yerleştirin.
Kıymayı,küçük doğradığınız soğanla birlikte kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra içine 2 yemek kaşığı salçayı ve dilediğiniz baharatı (kimyon,karabiber,nane)ekleyin.
Makarnanın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra hazırladığınız kıymalı ve salçalı harcı yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

Blogcu'da ki yorumlar;
8 Yorum

0 yorum on "YE# 14 PAZILI FIRIN MAKARNA ve BODRUM MAKARNASI"

Yorum Gönder