![]() Efendim bu haftaki etkinlige canim yegenim halasinin gülü bi tanesi tugcem icin yaptigim pastam ile katiliyorum ... bu haftaki ev sahibimiz canimcim www.guldence hobi.blogcu.com arkadasima kolay gelsin diyorum Pasta'nin ve pandispanya'sinin yapilisini kare kare görüntüledim ve yazdim ayrica iple pandispanya nasil kesilir onuda ögrenmis olacaksiniz fazla söze gerek yok buyrun pastaya MALZEMELERE: PANDISPANYA ICIN:4 tane yumurta 50 gr. nisasta (4 yemek kasigi) 150 gr.un (1 su bardagi) 175 gr seker(1 su parmagindan bir parmak eksik) 4 yem. kasigi su yarim su bardagi portakal suyu pandispanya yi islatmak icin ben tartiyla yapiyorum kolaylik olmasi acisindan sizin icin bardaklada ölctüm ama herkesin su bardaginin büyüklügü ayni degil bunu dikkate almanizi rica edecegim ![]() YAPILISI: önce yumurtalar 4 yem kasigi su ile 2-3 dakika cirpilir sonra seker yavas yavas eklenir krema kivamina gelene kadar cirpilir yaklasik 15 dakika. Un,kabartma tozu, ve nisasta önce iki sefer havalandirilarak bir kaba elenir sonra yavasca krema kivamindaki harca dökülür bundan sonra mikser kullanmayin kasikla karistirin. Daha sonra 26 cm lik yaglanmis ve galeta unu dökülmüs kaliba dökkün önceden isitdiginiz 170 dereceli firinda pisirin. pisen pandispanyalari sogduktan sonra bicakla 3 kesin ve portakal suyu ile islatin ![]() IPLE kesilmesini merak edenler icin önce naylon bir ip naylon olmasi sart yoksa kesilmez pandispanya 'nin etrafina dolanir ve ice dogru üc sefer ipin bir ucu atilir ve yavasca iki ucundan cekilerek kesilir daha iyi anlayabilmeniz icin lütfen resimleri inceleyin ![]() ![]() KREMASI ICIN: 2 tane krem ole limon aromali (PARADIS CREME ZITRONEN GESCMAK) 1 tane ARANCA pulvermandarinen gescmak türkiyedeki arkadaslar bunu bulamayacagi icin onlara tavsiyem krem santinin icine biraz sari gida boyasi katarak yapabilirler 2 tane krema (SCHLAGSAHNE) 1 su bardagi yorurt 1 su bardagi su krem ole paketin üzerinde yazidigi gibi hazirlanir ayni sekilde diger kremada paketin üzerindeki gibi ikinci krema icin toz aranca önce su ile cirpilir daha sonra yogurt ilave edilir ve tekrar cirpilir ben bu sefer iki ayri krema kullandim ikinci kremayi kenarlarini ve üzerini süslemek icin kullandim KREMA konusunda siz istediginizi yapabilirsiniz ![]() bundan sonrasi tamamen size kalmis resimleri inceleyin siz nasil isterseniz öyle yapabilirsiniz ![]() SÜSLEMEK ICIN: 2 tane portakal ve seker süslemeler ![]() |
4 Aralık 2007 Salı
POTAKALLI YAS PASTA VE PANDISPANYA YAPILISI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)








0 yorum on "POTAKALLI YAS PASTA VE PANDISPANYA YAPILISI"
Yorum Gönder