
Cumartesi akşamı Sıdıka Teyzelere hamsili pilav yemeye davetliydik.
(Daha önce bize geldiklerinde de Sıdıka Teyze hamsili pilav yapmıştı, tarife buradan ulaşabilirsiniz. )
Giderken Dilek'in profiterolünden yapıp götürdüm. Dilek profiterol yaparken bir çok kez yanında bulundum ama ilk kez kendim denedim. O kadar izlememe rağmen tutmayacak diye strese girdim ama herşey yolunda gitti. Tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ben dolgu kreması olarak milföy tatlısının içinde kullandığım kremayı kullandım. Zaten Dilek'inki de hemen hemen aynısı. Çikolatalı sos olarak da hazır sos kullandım.
Profiterol hamurlarını hazırlarken tarifi aynen uyguladım. Yumurtaları koyduktan sonra önce hamur cıvık gibi geldi ve endişelenmeye başladım ama iyice çırpınca kıvamına geldi. Tepsiye dizerken de bir miktar stres yaşadım. Ben kaşıkla hamurları tepsiye koyarken sonlara doğru ilk koyduklarım iyice yayılmaya başladılar. Kabarmayacaklarına emin gibiydim ama kabardılar.
Tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz, memnun kalacağınıza eminim.
0 yorum on "PROFİTEROL"
Yorum Gönder