20 Ocak 2008 Pazar

KAVURMALI YUMURTA





Bugün sabah beri mutfaktayım ama evde hiç bir yemek yok,yaptğım yemeklerin tamamını göndereceğim..Eh bu kadar yorulup bir de üstüne yemek kalmayınca ben de basit bir yemek yapayım dedim..
Biz çocukken babam pazar sabahları bize sucuklu veya kavurmalı yumurta yapardı,bu bizim için şahane bir ziyafet yemeği yerine geçerdi..Babam hala pazar sabahları kavurmalı yumurta yapıyordur herhalde,ama ben pazar sabahları hiç onlara gidemedigim için bu yumurtayı ne zaman yapsam aklıma babam gelir..ve gözümün önünde büyük bir masanın etrafında ,koca bir tepsi yumurtanın başına toplanmış beş tane yaramaz çocuk canlanır.İnsan çocukken önemsemedigi bazı şeyleri büyüyünce özlüyormuş meğer..
neyse bu kadar nostalji yeter,buyurun yumurta tarifime...
aynı zamanda bu babamın yumurta tarifidir..
Kavurmayı kurban bayramında yapmıştım,artık en sonuna geldim..Ev kavurması bu yumurta için özellikle tavsiye edilir,eğer evde kavurma yoksa ,babam bir kg .kadar eti küçük küçük doğrar ve iyice pişirirdi ve 1 kg.a ete yaklaşık 8-10 yumurta kırardı,benim tarif biraz daha az tabi.
MALZEMELER
150 gr kadar kavurma
3 -4 adet yumurta
2-3 kaşık su
tuz karabiber
YAPILIŞ
Kavurma birkaç kaşık su ile beraber tavaya konur ve eriyene kadar pişirilir.Ortalarında yuvarlak bölmler açılarak yumurtalar,kırılır,tuz ve karabiber eklenir.Üzerine kapak kapatılarak yumurtaların beyazı pişinceye kadar ateşin üzerinde bırakılır.Ateş kapandıktan sonra sarısının hafifçe katılaşması için kapak bir süre daha kapalı tutulur..Sıcak ekmek eşliginde yenir.
AFİYET OLSUN..

0 yorum on "KAVURMALI YUMURTA"

Yorum Gönder