Arkadaşlar sizlere müjdeli bir haberim var..Gözümüz aydın.Blog teyze oldunuz.:)Canım Öçlem im ,sizler HALENZE adıyla tanıyorsunuz..Anne oldu..
Bir kaç günlük bekleyişten sonra, her ikiside şükür Rabbime iyiler..Bir erkekimiz Dünyaya geldi..Hamileliğinden dolayı blogtan uzaklaşan Öçlem şimdide anneliğin keyfini çıkararak ,bi müddet daha aramızda olamıyacak..Tebrik mesajlarını iletmeniz üzre bloğunu ziyaret edebilirsiniz..Bizde bu mutlu haberi nefis bir tatlıyla kutlayalım.. Nedersiniz;)
Evet dediğinizi duyar gibiyim ,birde bu tatlımız sevgili papatya68 bloğunundan Aynurun düzenlediği, porselen demlik çay saati etkinliğine gitsin :) İstek şarkı gibi oldu sanki:)
Kendisine kolaylıklar diliyorum..
Çıtır kadayıf Oktay ustadan,
birkaç sene önce tvde izlerken tarifini almıştım ve bir kaç senedirde bu kadayıfı sıklıkla yapıyorum..Çok beğeniliyor ve gerçekten lezzetli oluyor.
MALZEMELER
yarım kilo tel kadayıf yada taze kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağı
100 gr yumuşak margarin
2 kaşık pekmez
arasına koymak için ,fındık, fıstık, ceviz..
ŞERBETİ
3,5 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon
YAPILIŞI
Yuvarlak tepsimize öncelikle yumuşak margarinimizi elimizle iyice yedirelim.
Üzerine 2 kaşık pekmezi yayalım ve kadayıfmıza geçelim.
Tel kadayıf olursa sorun yok ,ama normal kadayıf olursa, kadayıfı iyice didikliyelim ,gerekirse bıçak yardımıyla ki gerekir:)
tel şehriye boyutlarında ufacık keselim..
Bu işlem bittikten sonra kadayıfımızı bir kabın içinde sıvıyağımızla harmanlıyalım.Daha sonra yumuşak margarini sürdüğümüz tepsimize kadayıfın yarısını elimizle bastırarak hiç boşluk kalmıycak şekilde koyalım..
Sıkı sıkı bastıralım..Ağır bişi bulabilirseniz yada erkek kuvveti daha iyi olur yardım almanız önerilir:)..Arasına istediğimiz malzemeyi koyup, üzerinede kadayıfın kalan kısmını döşeyelim ve sıkıca bastırma işlemini burada yine uygulayalım..Daha sonra fırınınızın ısısına göre kızarana kadar pişirelim. Bu arada ocağımızın altını yakıp şerbeti hazırlıyoruz..Kaynadıktan sonra içine limon suyunu sıkıp ,ateşi kapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Tatlımız ılık şerbetimiz soğuk olmalı.!
Tatlı pişince, daha büyük bir tepsiye tatlımızı ters çevirelim.. Pekmezin etkisiyle nar gibi kızaran kadayıfımızın üzerine şerbeti dökelim ve soğuduktan sonra servis yapalım..Yanına kaymakta güzel gider.Tavsiye olunur..
Afiyetle yiyelim.
sevgilerimle..
0 yorum on "ÇITIR KADAYIF P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ"
Yorum Gönder