19 Mart 2008 Çarşamba

ERZINCAN CORBASI





Herkesin gecmis kandilini kutlarim

Arkadaslar herkese ayri ayri ugrayamadim özür dilerim
ama anlayisla karsilayacaginiza eminim .Calistigim icin yetisemedim
ilk firsatta herkese ugrayacagim insallah

RABBIM CÜMLEMIZIN DUALARINI KABUL EDER INSALLAH AMIN

Evet pastaya börege ara verelim biraz ve azda yemek tarifleri olsun
Blogumu actim acali hic corba tarifi vermemisim ya onun icin iste size
enfes mükkemel bir corba

Bu tarif canim yegenim arzu'nun kayin validesi sevgili Hatice yengemize
ayit ben ilk yedigimde 3 kase yedim vallahi deneyin kesinlikle derim

ISTE ERZINCAN CORBASI:

MALZEMELER:
*1 tane sogan

*100-150 gr.kadar kiyma

*1,5 kase eriste

*500 gr yogurt

*Tereyag,nane, tuz


YAPILISI:
*Soganlari kücük kücük dograyalim

*Tencereye 1 yemek kasigi tereyag koyup eritelim soganlari katip soteleyelim

*Hafif soteledikten sonra kiymayi katip kavuralim

*Göz karari su koyup kaynamaya birakalim

*Kaynayinca eristeleri ilave edip pisene kadar kaynatalim

*Bir kasede yogurdu cok az su ile özeyelim

*Eristeler pisince ocaktan alalim ve yogurdu yavas yavas ilave edelim

iyice karisitirip kenara alalim

ÜZERINE:

*1 Yemek kasigi tereyagini iyice eritip kizdiralim naneyi ilave edip hafif yanik
kokusu gelene kadar karistiralim SAKIN YAKMAYIN YANI

*Üzerine gezirip karistiralim ve corbamiz hazir

*Kaselere bölüp servis yapalim

NOT: Bu malzemeler resimde gördügünüz tencere icin
siz az veya cok yapmak isterseniz ona göre malzemeyi
ayarlayin lütfen


PÜF NOKTASI: Yogurt konulduktan sonra sakin tekrar ocaga koymayin
kesilebilir benden söylemesi
KESKINLI'YE göre yaninada ekmek ve sogan iyi gider

0 yorum on "ERZINCAN CORBASI"

Yorum Gönder