Geçtiğimiz günlerde gelen misafirlerim için yaptığım fırında bezelye ve revaninin resmini yayınlamıştım fakat tariflerini vermemiştim.özel istek üzere tarifi bugün yayınlıyorum .(ancak fırsat bulabildim dilek ablacım kusura bakma.)

ETLİ BEZELYE
MALZEMELER:
4 ORTA BOY PATATES
2-3 TANE HAVUÇ
1\2 KG KUŞBAŞI ET
1\2 KG.BEZELYE
2DOMATES
2-3 BİBER
SALÇA TUZ KARABİBER
YAPILIŞI:Öncelikle patatesleri ve havuçları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıp tepsiye yayıyoruz .Onların üstüne haşlanmış bezelyeleri ve pişirdiğimiz etleri yerleştiriyoruz.kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve halka halka doğradığımız biberleride ekliyoruz.bir bardak kadar suda erittiğimiz salça tuz karabiber karışımınıda yemeğin üzerine gezdirip 200 derece fırında 15-20 dakika tutuyoruz.servise hazır

PORTAKALLI REVANİ
MALZEMELER:
4 YUMURTA
4 ER KAHVE FİNCANIŞEKER,UN,İRMİK,YOĞURT
2ŞER KAHVE FİNCANI SIVIYAĞVE PORTAKAL SUYU
2 TANE PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUĞU
1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBETİ İÇİN:
3 SU BARDAĞI TOZŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI:Şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri kaynatıp inmeye yakın limon suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.yumurta ve tozşekeri iyice çırpıyoruz daha sonra tahta kaşıkla yumurtaları sönürmeden önce sıvıları sonrada katıları ekliyoruz iyice karıştırıp tepsiye döküyoruz.175 derce fırında 40-45 daika pişiriyoruz.soğuttuğumuz şurubu üzerine döküyoruz.üzerini kapatıp 4 saat kadar dinlendirip servis ediyoruz.
0 yorum on "fırında bezlye ve portakallı revani"
Yorum Gönder