17 Mart 2008 Pazartesi

KAŞARLI SİMİT POGAÇA




Şu aralar blogu ve siz sevgili arkadaşlarımı ziyareti aksattığımın farkındayım ama bir sebebi var,Beni bu güzel havalar mahvetti dostlar:))))Bir yandan Mart ortasında İstanbulda şahane bir bahar havası,bir yandan da yurt dışından ve şehir dışından gelen dostları gezdirme vazifesi..Eee internet başına geçecek vakit olmadı tabi..Ama son günlerde yaptığım ve gerçekten çok lezzetli buldugum sevgili arkadaşım Sedanın bir tarifini yayınlayarak arayı kapatayım biraz..Bu poğaçayı ilk yapış hikayem oldukça ilginç,eşim eve geç gelmişti ve yemek yemek istemedğini ama simit falan olsa iyi olacağını söyledi,ben de o gün sedanın bu tarifini okumuş ve denemek istemiştim,mutfağa gidip çayı demlerken bu poğaçaları yapıp pişirmemin zamanı birbirine denk geldi,o kadar kolay yani...
MALZEMELER

125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
İçi İçin
İnce ve küçük doğranmış kaşar peyniri
Üzerine
1 yumurta sarısı
2 damla sıvı yağ
1 kase susam
Margarin, sıvı yağ, yumurta akı ve yoğurdu karıştırıp un ile kabartma tozu ve tuzu ekleyin azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, arasna kaşar peyniri koyup kapatın, bütün hamura bu işlemi tekrarlayın en son üzerlerine yumurta sarısı sürüp susama bulayın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.

0 yorum on "KAŞARLI SİMİT POGAÇA"

Yorum Gönder