9 Nisan 2008 Çarşamba

GALETA UNLU KIYMALI BÖREK





Dilek Demet'in nişanına giderken kıymalı cevizli börek yapmıştı (çok da güzel olmuştu, tarif burada) ve kıymalı harca cevizin ne kadar yakıştığını konuşmuştuk. Benim de aklıma bu tarif geldi. Pazar günü kızlar bize gelince onlara yaptım ben de. İştahla yedik hepsini duyurulur:)

Malzemeler

3 yufka
1 kase sıvı yağ
1 kase su

İçi için;
250 gr kıyma
1 kuru soğan
Zeytinyağı
Ceviz
Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Üzeri için;
1 yumurta
Galeta unu

Soğanı zeytinyağda azıcık kavurun. Kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıyma pişince dövülmüş ceviz, maydanoz ve baharatları ekleyin. Biraz karıştırıp altını kapayın.

Sıvıyağ ve suyu karıştırın.

Yufkayı tezgaha yayın. Yağ ve su karışımından her yerine sürün. İkinci yufkayı serip, yine harçtan sürün. Son yufkayı da serip en üste de harçtan sürün.

Yufkaları önce dörde, sonra her parçayı üçe bölün. (Böreklerin küçük olmasını isterseniz dörde de bölebilirsiniz.)

Uç kısma kıymalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın.

Kalan harca (harç az kaldıysa 1'e 1 olacak şekilde biraz daha hazırlayın) yumurtayı kırıp, çırpın. Börekleri bu harca batırıp, galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

0 yorum on "GALETA UNLU KIYMALI BÖREK"

Yorum Gönder