
Bu senenin en popüler çorbası sanırım bu "mantılı nohutlu çorba" olmuştur.
Aslında bu çorba tarifiyle yemek etkinliğine katılacaktım ama bu sene çok gündemde olduğu için bu tarif ile katılan çok olur diyerek Anadolu çorbası ile katıldım.
Türk milleti olarak mantıyı her şekilde ve her yerde sevdiğimiz için çorbaya dahil etmekte de geç kalmadık : )
Bu çorbayı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus; mantılarını,servis yapmadan 15-20 dakika önce ekleyip pişirmenizdir.
Erken ekleyip bekletirseniz,mantılar şişecek ve görünümü hiç hoş olmayacaktır.
Bu arada resimde görünmesi için ben tepeleme doldurdum,kase onun için bu kadar kalabalık görünüyor.
Nohutu daha önceden düdüklüde haşlayıp,porsiyonlar halinde buzluğa kaldırabilir,canınız istediğinde hemen bu çorba için kullanabilirsiniz.
Birde mutlaka üzerine salçalı-naneli-yağ kızdırıp dökün,rengine ve tadına müthiş bir katkı sağlıyor.
Ayrıca diğer nohut yemeği için bakınız; Etli nohut
"Afiyetle Kalın"
MANTILI NOHUTLU ÇORBA;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1.5 su bardağı hazır mantı,
1 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
zeytinyağ ve tuz.
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı biber salçası,
İsteğe bağlı,kırmızı pul biber.
Yapılışı;
Derin bir tencerede küçük doğradığınız soğanları kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edin.
Haşlanmış nohutu,tuzunu ve nohutların üzerini 2-3 parmak aşacak kadar suyunu ilave edip,kaynamaya bırakın.
Servise 15-20 dakika kala mantıları ilave edin.
Küçük bir tavada yağı kızdırıp,salça-pul biber ve naneyi biraz kavurduktan sonra çorbanın üzerine dökün.
Fazla bekletmeden hemen servis yapın.
"Afiyet Olsun"
0 yorum on "MANTILI NOHUTLU ÇORBA"
Yorum Gönder