
Bu sene İstanbula yaz gelmeyecek galiba...Hava sürekli yağmurlu,soğuk..Gerçi yağan yağmurlara kimsenin bir itirazı yok,barajlar doldu.Yine de, kış ortası arasıra yüzünü gösteren ve içimizi ısıtan kış güneşi, buralara hiç ugramadı,hatta baharda olduğumuzu düşünürsek bahar güneşi bile yok.Geçen hafta arkadaşlarla Beykoza gittik,lapa lapa yağan kar altında yolculugumuza devam edince nasıl şaşırdığımızı tahmin edemezsiniz.Havalar bu kadar soğuk ve yağışlı giderken içinizi ısıtacak bir yemek tarifi vereyim istedim.Gerçi bu yemeği ben yapmadım.Sevgili arkadaşım Tülin'in kayınvalidesi yaptı ve çok lezzetliydi.En güzel yanı da bu havalarda insanın içini ısıtması ve enerji vermesi..Sanırım herkesin anneannesinden,babaannesinden kalma bir keşkek tarifi vardır,bu da benim tarifim..Siz isterseniz yine de aile geleneğinize göre pişirebilirsiniz.
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 kg.aşurelik bugday
tereyağ
kırmızı biber
isterseniz ceviz
YAPILIŞ
Bugdayı akşamdan ıslatın.Geniş bir tencerede kaynatın.Tavuğu da haşlayın.İyice haşlanınca etlerini tel tel ayırın.Bugday haşlanırken sürekli karıştırın ve tahta kaşığın arka tarafı ile iyice ezin.Et suyunu ve etleri ilave edin.Muhallebi kıvamında olması gerekiyor.İçine biraz tereyağı ekleyin.Sakız gibi olana kadar pişirmeye devam edin.Servis tabağına alın.İçine yeterli miktarda yağ koyduysanız sadece üzerine kırmızı biber (dilerseniz ceviz)serpin.Ya da kırmızı biber ve tereyağı birlikte eriterek üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN...
0 yorum on "KEŞKEK"
Yorum Gönder