7 Eylül 2009 Pazartesi

Bayram Tatlıları






Hanımlar çok kısa bir zaman sonra Mübarek Ramazan ayını uğurlayıp Ramazan Bayramını Allah kısmet ederse kutlayacağız.İftar sofraları sahur sofraları derken inşallah sağlıklı beslenmemizi bozmamışızdır. Güzelim tatların karşısında insan bir anda perhizi,diyeti unutuyor.


Bayramdan sonra tekrar gıdalarımıza dikkat ederek arayı kapatırız. Özellikle Şeker Hastalarının çok dikkat etmesi gerekiyor.Bayram Tatlılarımızın bir kısmını ayırarak evimizde şeker hastamız var ise onların yiyeceği tatlıyı diyet şekeri ile şerbetliyelim.

Bayram Tatlılarından Kadayıf tarifi--

Kadayıfın Malzemeleri -- Yarım kilo Kadayıf, 200 gr. Fındık veya ceviz içi(dövülmüş),250 gr. Tereyağ veya margarin,4 su bardağı toz şeker, 4 bardak su, yarım limon suyu.

Kadayıfın yapılışı --

Yağımızı eriterek kadayıf ile harmanlıyalım.Sonra kadayıfımızı ikiye bölelimv e yarısını tepsiye yayalım, arasına ceviz veya fındıkları serperek ikinci yarım kadayıfıda üzerine yerleştirelim.180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

4 bardak su ve 4 bardak şeker ile şerbetimizi hazırlıyalım kaynıyan şerbete yarım limon suyu ilave ederek ateşten alalımve sıcak olarak tatlımızın üzerine dökelim istenirse üzerine dövülmüş antep fıstığı serperek servis edilir.

0 yorum on "Bayram Tatlıları"

Yorum Gönder