7 Eylül 2009 Pazartesi

Hamur Kesme




Tatil için eşimin memleketi zonguldağa annesinin ve babasının yanına gitmiştik .O gunlerde kış hazırlıkları yapılıyordu Annem ve bende kış için kesme yapalım dedik ve kolları sıvadık buyrun ayrıntılı resimlerle kesme hamuru

Malzemeler:
hamur için:
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır. mantı hamuru kalınlığında açılır. 2 cm kalınlığında şeritler kesilir bol unlanarak üst üste dizilir ve üçgen şeklinde küçük dilimlenir. Resimde ayrıntılı olark görünüyor.Ve kurması için bir örtüye serilir ilerde kışın kesme makarna yada sade mantı veya kesme çorba yapmak için kullanılır .
yakında kesme çorbası tarifi ile burda olucam

0 yorum on "Hamur Kesme"

Yorum Gönder