21 Aralık 2009 Pazartesi

Ağlayan Kek (Pasta)-Hamsi Güveç-Kara Lahanalı Bulgur Pilavı-Kara Lahana Yemeği





Ağlayan Kek (Pasta)


4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
3 Kahve fincanı un
2 Yemek kaşığı süt
1 Paket kakao (25gr.)
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Üzerine dökmek için:
2 Su bardağı soğuk süt
Üstü için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
1 Paket çikolata sosu
Süt ve su
Yapılışı: Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp iyice çırpın. Sütü, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, unu ekleyip karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye döküp fırında pişirin. Sıcak kekin üzerine soğuk sütü dökün. Kek iyice soğuyunca, 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi üzerine sürün. Çikolata sosunu pişirip (paketin arkasında 2,5 su bardağı süt yazıyordu, ben 1.5 su bardağı süt 1 su bardağı su koydum) soğutun. Soğuyan çikolata sosunu kekin üzerine döküp yayın. Buzdolabında bir süre bekletip servis yapın.

Hamsi Güveç



Hamsileri temizleyip yıkayın. Balığın üzerine tuz, karabiber ve biraz sıvı yağ gezdirip karıştırın. Küçük güveç kaplarına birer dilim domates koyun. Üzerlerine hamsileri koyun. Soğan ve limon dilimleri koyup, fırında pişirin.

Kara Lahanalı Bulgur Pilavı


1,5 Su bardağı pilavlık bulgur
1 Adet büyük boy soğan
1 Yeşil biber
1 Kırmızı biber
1 Demet kara lahana
1 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acılı ve acısız karışık biber salçası
1 Tavuk suyu tableti
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı:Kara lahana yapraklarını yıkayıp doğrayın. Yemeklik kesilmiş soğan ve biberleri sıvı yağda kavurun. Lahanayı ekleyip kavurun. Salçaları ilave edip karıştırın. Bulguru ve tuzunu koyduktan sonra yeteri kadar sıcak su ekleyip pilavı pişirin. Kara lahanalı bulgur pilavını demleyip, servis yapın.

Kara Lahana Yemeği


1 demet kara lahana
1 Soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acılı-acısız karışık biber salçası
2 Yemek kaşığı pirinç
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Kara lahana yapraklarını yıkayın doğrayın ve soğana ilave edin. Lahanalar sönene dek kavurun. Salçaları ekleyip biraz daha kavurun. Pirinci, tuzu, yeteri kadar sıcak suyu ilave edip yemeği pişirin.

0 yorum on "Ağlayan Kek (Pasta)-Hamsi Güveç-Kara Lahanalı Bulgur Pilavı-Kara Lahana Yemeği"

Yorum Gönder