KISIR
MALZEMELER
ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçülendirmeye çalışacağım
2 su bardağı köftelik bulgur
2 bardak kaynar su
1 baş sarımsak
1 baş kuru soğan
2 demet maydonoz(varsa taze nane ve dere otuda ekleyebilirsiniz)
1 bağ taze soğan
2-3 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
tuz,karabiber,kimyon,kuru nane,isot
1 bardak sıvıyağ
YAPILIŞI:
1-Öncelikle bulguru tuzu ve limon tuzunu geniş bir kaba alın.üzerine kaynar suyu döküp kaşıkla biraz karıştırın ve ağzını örtünü biraz dinlendirin.
2-maydonozu,soğanı,kurusoğanı incecik doğrayın ayrı kaplara alın.Sarımsağı soyup tuz yardımıyla iyice ezin
3-tavaya sıvıyağını koyun incecik doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurun.
4-Bulgurun ağzını açın üzerine salçayı, baharatları ,sarımsağı ,nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika kadar yoğurun taze soğanı ekleleyip 5 dakika daha yoğurun
5-iyice özleşince sıcak yağı ve maydonozu ekleyin elinizi yakmadan biraz daha yoğurup servis yapın.
0 yorum on "ANTEP USÜLÜ KISIR"
Yorum Gönder