19 Aralık 2009 Cumartesi

ANTEP USÜLÜ KISIR






Şimdi diyeceksinizki antep usülü kısır da ne kısır kısırdır ama yanılıyorsunuz çünkü ufakda olsa bazı farklılıklar var.mesela biz kısırı epey bir süre elimizle yoğururuz,kimyon,isot,nar ekşisi gibi baharatlardan bolca kullanırız,resimde gördüğünüz kısıra ben iki büyük demet maydonoz ekledim.
KISIR
MALZEMELER
ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçülendirmeye çalışacağım
2 su bardağı köftelik bulgur
2 bardak kaynar su
1 baş sarımsak
1 baş kuru soğan
2 demet maydonoz(varsa taze nane ve dere otuda ekleyebilirsiniz)
1 bağ taze soğan
2-3 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
tuz,karabiber,kimyon,kuru nane,isot
1 bardak sıvıyağ
YAPILIŞI:
1-Öncelikle bulguru tuzu ve limon tuzunu geniş bir kaba alın.üzerine kaynar suyu döküp kaşıkla biraz karıştırın ve ağzını örtünü biraz dinlendirin.
2-maydonozu,soğanı,kurusoğanı incecik doğrayın ayrı kaplara alın.Sarımsağı soyup tuz yardımıyla iyice ezin
3-tavaya sıvıyağını koyun incecik doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurun.
4-Bulgurun ağzını açın üzerine salçayı, baharatları ,sarımsağı ,nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika kadar yoğurun taze soğanı ekleleyip 5 dakika daha yoğurun
5-iyice özleşince sıcak yağı ve maydonozu ekleyin elinizi yakmadan biraz daha yoğurup servis yapın.

0 yorum on "ANTEP USÜLÜ KISIR"

Yorum Gönder