24 Aralık 2009 Perşembe

BULGUR KÖFTESİ




Bu tarifte bulgur köftesinin sade halini göreceksiniz.
Fakat bu köfteyi yaptığınız zaman isterseniz sarımsaklı yoğurt ile yada domatesli biberli nefis bir sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Birde yoğurtlu pazı eşliğinde sunulan bir tarif var, çok yakında onu da yayınlayacağım.
Bazı bulgur köfteleri ya haşlanıyor yada kızartılıyor, bu tarifteki köfteler ise önce haşlandı sonra kızartıldı.
Tavadan çıktıkları zaman lokma tatlısı gibi duruyorlardı.
Yapımı biraz el oyalasa da lezzeti ile kendisini affettiriyor.
Köftelik bulgurla yapılan değişik bir tarif daha görmek isterseniz, bakınız;
Bulgur Çanakları

Ayrıca haşlanmış patatesle hazırlanan Patates Köftesi'nde de yine ince bulgur var.
"Afiyetle Kalın"
BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz-karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
Yapılışı;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.
İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın ve isterseniz fındık büyüklüğünde, isterseniz ceviz büyüklüğünde minik toplar olarak yuvarlayın.
Avuçlarınızı yağladığınız zaman daha kolay yuvarlanıyorlar.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Haşlanan köfteleri kızgın yağda 4-5 dakika kızartın.
Bol yeşillik, limon eşliğinde yada sarımsaklı yoğurt veya domatesli, biberli sos içinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"

0 yorum on "BULGUR KÖFTESİ"

Yorum Gönder