Malzemeler
|
|
İşe ilk önce, “Ayva Jölesi”nin püf noktasına dikkat çekerek başlayalım. Ayvada “pektin” fazla olduğu için, 1 kilo şıraya 1 kilo toz şeker gerekiyor. Bu “pektin” meselesi mühim!
Ayvaların havlarını evvelâ uygun bir bezle silin, iyice ovun. Sonra da, güzelce yıkayın. Daha sonra da, ayvaları dilimlere ayırıp 3-4 parçaya bölün.
Ayva dilimlerinin üzerine 1 litre suyu koyup ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Bu da, aşağı yukarı 30-40 dakika kadar bir süre gerektiriyor.
Önemli not:
Şayet ayvalar çok olgun ise, 5 ilâ 10 gr. limon tozu veya parçalanmış bir bardak ayva dolusu için, 1.5 çorba kaşığı limon suyu koyun. Ve, kaynatın. Böylece, daha iyi kıvamlı bir jöle elde etmiş olursunuz.
0 yorum on "Ayva Jölesi Tatlı Tarifi"
Yorum Gönder