18 Ocak 2010 Pazartesi

Sakızlı Fırın Sütlaç Tatlı Tarifi




Malzemeler

 

  • ½ bardak pirinç
  • 4 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • ½ çay kaşığı damla sakızı
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 bardak su1 paket vanilya
 Tarif Bilgileri 
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı

 

Pirinci 1,5 bardak su ile kapağı kapalı olarak kısık ateşte, çok yumuşamasına izin vermeden pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra süt, şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Nişastayı, yumurta sarıları ve ½ bardak su ile ezin. Birkaç kaşık süt alarak nişastalı karışıma yedirin. Daha sonra nişastalı karışımı kaynamakta olan süte katın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın. Vanilyayı ekleyin. Sütlacı fırınlamak için küçük kaplara bölün. Biraz soğutup kaymak tutması için bekletin. Fırının ızgarasını ısıtıp sütlaç kaplarını içi üçte birine kadar sıcak su koyulmuş fırın tepsisine oturtun. Böylece fırının sıcaklığı ile sütlacınızın fazla katılaşmasını önlemiş olursunuz. Sütlacın üzeri esmerleşinceye kadar fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum on "Sakızlı Fırın Sütlaç Tatlı Tarifi"

Yorum Gönder