23 Ocak 2010 Cumartesi

Kolay Mısırlı Pilav Tarifi




Malzemeler

 

  • 2 su bardağı Pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz ot
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağ (az yağlı olur genelde benim yemeklerim isteğe göre çogaltabilirsiniz tereyağını)
  • 1 küçük konserve mısır
  • Tuz
 Tarif Bilgileri 
Kategori: Pilav Tarifleri
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı

 

Tereyağını erittikten sonra önceden yıkanmış ve süzülmüş prinçleri ilave ediyoruz.Üzerine tuzu ilave ediyoruz.Onlar yaklaşık 4-5 dk kavrulduktan sonra 4 bardak sıcak suyumuzu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Hafif suyunu çekmeye başladığında tuzotumuzu ilave edip,ocağın altını kısıyoruz tamamiyle suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakıyoruz.Kek kalıbının içine yıkanmış süzülmüş mısırlarımızı ilave ediyoruz.Demlenen ve oda sıcaklığına gelen pilavımızı kek kalıbının içine yerleştiriyoruz.İsteğe göre mısır haricinde nohut,tavuk,v.s. kullanılabilir.Servis tabağına alıyoruz.

0 yorum on "Kolay Mısırlı Pilav Tarifi"

Yorum Gönder