17 Ocak 2010 Pazar

Praik Fincan Keki (Tencerede)




Fincan Keki Tarifi, Kek Tarifleri

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1-1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri ilave edip iyice çırpın.6 adet büyük kahve fincanını veya küçük sufle kaplarını iyice yağlayın çünkü kekte yağ yok.Kek hamurunu fincanların yarısına kadar doldurun.Yayvanca bir tencereye fincanların yarısına gelecek kadar su ilave edin.Su ılınınca fincanları dizin su kaynayana kadar ağzı açık kalsın kaynayınca ocağı kısın ve aynı ebatta bir tavayla ağzını kapatın.Fakat tam kapanması gerekiyor bu yüzden tencerenin kapağını kullanmadım hemde kek kabarırken kapağa değmiyor.20-25 dakika tencerenin ağzını açmayın kek sönüyor.Ocağın altını kapatın 10-15 dakika sonunda kekinizi tencereden alın.Soğutup fincandan çıkarın.Ayrıntılara birebir uyun aksi halde kek pişmez ilk yapışım olmamıştı diğerinde ise bazısı pişip bazısı hamur kaldı bu yüzden şimdi çok dikkat ediyorum.Islak kek sevenler için ideal ama zahmetli.

Fincan Keki (Tencerede)

0 yorum on "Praik Fincan Keki (Tencerede)"

Yorum Gönder