17 Ocak 2010 Pazar

Pratik Pazı Sarması




pazı sarması tarifi

Malzemeler

2 demet pazı
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 tutam nane
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

Hazırlanışı

İlk olarak soğanları ince ince kıyıp yağ da pembeleşinceye kadar kavurun.1tutam nane ve salçayı da ilave edin.Pirinçleri yıkadıktan sonra karışıma ilave edin.Bir çay bardağı su ilave ederek pişirin.Pişirdikten sonra dere otunu,maydanozu ve baharatları karıştırarak iç malzemesini hazırlayın.Pazıları da temizledikten sonra hafif kaynar suda fazla haşlamamak üzere suya koyun ve 1 dakika sonra alın.Haşlanmış pazıların içine iç malzemeyi koyarak sarın.
NOT:Pazıları fazla haşlamayınız,erimesine sebep olacağından sarılamaz.
AFİYET OLSUN

pazı sarmasi

0 yorum on "Pratik Pazı Sarması"

Yorum Gönder