18 Ocak 2010 Pazartesi

Pratik Muzlu Ekmek Topları Tatlı Tarifi




Malzemeler

 

  • Yarım bayat ekmek
  • 3,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet muz
  • 1 su bardağı şam fıstığı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
 Tarif Bilgileri 
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 5
Tarifi Yazdır
Yapılışı

 

Ekmek minik minik parçalanarak bir kaseye konulur. Sütle ıslatılarak 1 saat kadar dinlendirilir. Ayıklanan şam fıstıkları ince ince kıyılır. Sütle ıslatılan bayat ekmek, 2 kaşık toz şeker, bir yumurta sarısı, bir çay kaşığı vanilya ve fıstığın yarısı robotta püre haline getirilir. 3,5 kaşık şekere 2 çorba kaşığı su ilave edilerek kaynatılır. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tereyağı ilave edilerek hızla karıştırılır. Hazırlanan ekmekli karışım kaşık kaşık alınarak pişmekte olan şekerli sosa atılır. Topların düzgün olması için bu işlem iki kaşık yardımı ile yapılmalıdır. Hamurların iki tarafı da altın rengini alıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak muhafaza edilir. Hazırlanan sos servis tabaklarına paylaştırılır. Kabukları soyulmuş olan muzlar ince ince dilimlenerek tabağa yerleştirilir. Artan şeker üzerlerine serpilir. Kızartılan ekmek topları muzların yanına konulur ve üzerlerine şam fıstığı serpilerek servis yapılır.

0 yorum on "Pratik Muzlu Ekmek Topları Tatlı Tarifi"

Yorum Gönder