Malzemeler
|
|
Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
1. Fırının ızgarasını önceden ısıtın. Kuşkonmazı temizleyip, kökündeki sert kısımları kesin. Kuşkonmazı şeker ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyeceğiniz tuzlu suda 15 - 20 dakika haşlayın. Somon filetoları yıkayıp, mutfak havlusu ile kurulayın. Üzerlerine limon suyu dökün ve tuz ile biberle tatlandırın.
2. Yumurta sarısını, yoğurdu ve portakal suyu ya da şarabı mikserle iyice karıştırın. Sıvı tereyağını azar azar ekleyip 3 - 5 dakika daha çırpın. Tuz ile biber ekleyin.
3. Kuşkonmazların suyunu süzün ve 8 porsiyonluk parsellere ayırın. Her parseli birer dilim somon filetoya sarın. Parselleri bir borcama yerleştirip, dereotunu üzerine serpiştirin, sosu paylaştırın. Izgaranın altına yerleştirin ve 5 dakika pişirin.
0 yorum on "Somonlu Kuşkonmaz Graten Tarifi"
Yorum Gönder