31 Ağustos 2008 Pazar
DOMATES PÜRESİ
Malzemeler
10 kilo domates
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Domatesleri yıkayıp, büyüklüklerine gör 3-4 parçaya bölün. Büyük bir tencerenin içerisinde hafif yumuşayıncaya kadar domatesleri pişirin. Daha sonra tel süzgeçten geçirin. Çıkan püreyi tencereye alıp, tuzunu ekleyip fazla suyunu çekinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Ayrı bir tarafta kavanoz ve kapakları kaynatın. Sıcak kavanoza sıcak domates püresini doldurup kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirip vakumlanmasını sağlayın.
Not:Kavanozların muhakkak kaynar suda bekletilmesi gerekmektedir. Yoksa domates püreniz bozulur. Sıcak kavanoza kaynamakta olan domates püresi doldurulmalıdır.
MENEMEN
10 kilo domates
2 kilo sivribiber
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Biberlerinde yıkayıp, tohumlarını çıkarın. Domates ve biberleri yemeklik doğrayıp, büyük bir tencereye alın. Domatesler hafif yumuşayıncaya kadar pişirip tuzunu atın. Sıcak menemeni sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatın,ters çevirip bekletin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "DOMATES PÜRESİ"
Yorum Gönder