31 Ağustos 2008 Pazar

YAMAN ETKİNLİK; FISTIKLI-DOMATESLİ SOS





YAMAN ETKİNLİK=HAYATIMIZA LEZZET KATAN SOSLAR
Bu ayki Yaman etkinlik konumuz;Soslar.
Ev Sahibimiz Ganne'den Lezzetler blogundan Ganne'ye kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Ben etkinliğe geçen yıl Lezzet dergisinden öğrendiğim fıstıklı-domatesli sos ile katılıyorum.
Tatlıdan, tuzluya, salatadan, et yemeklerinden, makarnaya vs.eşlik ettiği her yiyeceğe lezzet katar soslar.
Bu tarifte ki sosu makarnada, ette ve benim yaptığım gibi çalı fasulyesinin üzerinde veya başka sebzelerin üzerinde kullanabilirsiniz.
*Ramazan-ı Şerif,hepimize hayırlı olsun.
Rabbim sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirmeyi hepimize nasip etsin.
"Afiyetle Kalın"

FISTIKLI-DOMATESLİ SOS;
Malzemeler;
Yarım kilo çalı fasulye,
Zeytinyağı ve tuz.
Sos için;
3 adet domates,
1 adet küçük kuru soğan,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
Zeytinyağı ve tuz.
Yapılışı;
Çalı fasulyenin uçlarını koparıp,kılçıklarını temizleyin.
Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirip,süzün.
Zeytinyağında sote yapıp,servis tabağına dizin.
Sos için,soğanı çok ufak doğrayın,zeytinyağında hafif kavurun.
İçine domatesleri rendeleyin.İkisi bir pişmeye devam ederken içine tuzunu,dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyin.
Domatesler piştikten sonra sosu servis tabağında ki fasulyenin üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"

0 yorum on "YAMAN ETKİNLİK; FISTIKLI-DOMATESLİ SOS"

Yorum Gönder