31 Ağustos 2008 Pazar

*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***






Herkese hayırlı, bereketli, sağlıklı ve güzel bir Ramazan diliyorum. İnşallah hakkıyla eda edebileceğimiz bir ay geçiririz. Çok güzel, dolu dolu ve keyifli bir tatilden sonra yine aranızdayım. Tatil resimlerimi düzenledikten sonra en kısa zamanda yayınlıycam inşallah. Yokluğumda beni ziyaret edip, güzel yorumlar ve mesajlar bırakan herkese çok teşekkürler ediyorum. Nefis tariflerim son hızıyla devam edecek inşallah. İşte o lezizmi leziz tariflerden biri daha. Özellikle sahur için nefis bir seçenek. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Tarif için sevgili eltime çok teşekkürler. Herkese kolaylıklar diliyorum.




*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***

MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için )
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un

Ayrıca aralarına sürmek için sıvıyağ
Cevizli yapmak için bol ceviz kırığı



YAPILIŞI:

Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru mayalandırmadan 3 eşit parçaya ayırın.
Bezenin ilkini servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Açtığınız yufkaya sıvıyağ sürün ve bohça şeklinde kapatın.
İkinci bezeyede aynı işlemi uygulayın.
Üçüncü bezeyide açın ve sıvıyağla yağladıktan sonra, diğer bohça şeklinde kapattığınız iki bezeyi son açtığınız yufkanın tam ortasına yerleştirin.
Bu şekildeki yufkayı yine bohça gibi kapatın ve tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
Eğer cevizli kömbe yapmak isterseniz, aynı işlemleri yapın. Yalnızca yağladıktan sonra yufkalara bol ceviz kırığı serpin ve öyle kapatın.
Yağladığınız tepsiye açtığınız yufkayı yerleştirin.
Kare kare dilimleyin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün.
1 saat mayalandırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu ölçü tam bir fırın tepsisi için uygun. Ölçüyü kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz her türlü iç malzemeylede yapabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN.

0 yorum on "*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***"

Yorum Gönder