17 Eylül 2008 Çarşamba

Elmalı Kısır




Elmalı Kısır--

Malzemeleri--Bir su bardağı kısırlık bulgur---1 su bardağı sıcak su--2 adet domates--birkaç dal taze soğan--1 adet ekşi Yeşil Elma--Maydanoz,Taze Nane,--4 yemek kaşığı salça--2 adet sivra biber--kırmızı biber--tuz,Zeytinyağı--Bir yemek kaşığı Nar ekşisi--2 adet salatalık turşusu--bir su bardağı iri dövülmüş Ceviz.

Yapılışı--Bulgurumuzu derin bir kaba alarak üzerinesıcak suyu ilave edip ağzını bir kapakla kapatalım. 20-25 dakika bekletelim ki bulgurumuz yumşasın.Diğer tarafta doğranacak olan malzemeleri yıkayıp ince ince doğrayalım.Sadece Elmayı Rendeleyelim.

Kıvamını bulan Bulgurun içine tüm malzemeyi ekleyip iyice harmanlıyalım.Servis Tabağına aldığımız kısırın üzerine bolca ceviz serperek servis edelim.

0 yorum on "Elmalı Kısır"

Yorum Gönder