29 Şubat 2008 Cuma

KIZARTMA VE PASTIRMALI KASARLI YUMURTA

0 yorum

Bugün sizlere hafta sonu kahvaltilariniz icin
iki tane secenek sunuyorum bilmeyen kimse yoktur
sanirim. Esimde bende calistigimiz icin bizim evde
sadece hafta sonu kahvalti edilir eeeee hadi buyrun bize
kahvaltiya beklerim......

Malzemelerde ölcü vermiyorum herkes istedigi
miktarda yapabilir

KARISIK KIZARTMA :
MALZEMELER:
* Patates
* Biber
* Kabak
* Domates
* Sogan

YAPILISI:
* Tüm malzemeleri soyup yikayin istediginiz sekilde dograyin
* Sirayla hepsini kizartin
* E n son domatesleri küp küp dograyin ,sogani rendeleyin
* Tavaya yarim kasik sivi yag koyup soganlari soteleyin
* Domateside ilave edip hafif pisirip kizartmanin üzerine gezdirin

ÜZERINEDE SARIMSAKLI YOGURT GÜZEL YAKISIR

KIZARTMA DEYIP GECMEYIN EMEKSIZ HIC BIR SEY OLMAZ


PASTIRMALI KASARLI YUMURTA
MALZEMELER:
* Pastirma
* Kasar peyniri
* Yumurta
* Az margarin ,tuz

YAPILISI:
* Margarini tavaya alin eritin kasarlari rendeleyin icine
* Erimeye yakin pastirmalarida katip pisirin
* Son olarak yumurtalari kirip tuzunu atin bir iki sefer
cevirin , afiyet olsun

HER IKISININ YANINADA IYI DEMLENMIS BIR CAY
ALIN SIZE GÜZEL BIR HAFTA SONU KAHVALTISI
Devamını Oku

29 Subat - Dogum gunum...

0 yorum
Merhaba Bugun benim dogum gunum! Evet ben bir artik yil cocuguyum. Vikipediye gore “artik yil, takvim yılının mevsimlerle ve dunyanin gunes cevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için, fazladan bir gün içeren yıllara denir. Benim icin bir avantaj sanirim, 4 yilda bir yas almak :) . Yasimi soranlara 12 yasima girdim diyorum. Yillar hizla geciyor, yasadigim her yastan keyif alarak
Devamını Oku

ÇİKOLATALI MUFFİN

0 yorum

Bu hafta üç gün eğitimdeydim. Eğitime gidince 16:30’da çıkıyoruz. Hem ortam değişikliği hem erken çıkmak çok iyi geldi. Mesai saatleri en fazla 16:30 olmalı bence. İnsan 6 da çıkınca ne yapacağını hangi işe yetişeceğini şaşırıyor.

Kekleri cumartesi günü kuzenlerim için yaptım. Bize geleceklerini Cuma akşamı haber verdiler. Akşam da dışarıda olduğumuz için bütün hazırlıklar Cumartesiye kaldı. Hem pasta gibi olduğundan hem de süslü olduklarından çocukların hoşuna gidebileceğini düşündüm. Tarif pastacının. Tarifi aynen uyguladım yalnız bana hamur biraz katı gibi geldi, sonradan yarım bardak kadar da süt ekledim. Pastacı üzerini çikolatalı creme-ole ile süslemişti, ben vanilyalı kullandım ve renkli pasta süsleri serptim. (baharatçılarda bulabilirsiniz)
İyi haftasonları...
Devamını Oku

Hazır Pasta Arası Kreması, EUROMİX

0 yorum
Bu tanıtacağım ürün yeni bir pasta malzemesi. Pasta arası kremanın hazırı. Nasıl krem şantinin hazırı varsa bunu da artık bizler bu karışımla hazırlıcaz ve lezzetlerimiz pastanelerden aldığımız tatlara daha da yakın olucak. EUROMİX

Devamını Oku

** SUSAMLI - TAHİNLİ KEK **

0 yorum

MİSAFİRLERİME YAPTIĞIM BU NEFİS KEKİ SİZDE ÇOK BEĞENECEKSİNİZ. ÇÜNKÜ HERKES TADINA VE AROMASINA HAYRAN KALDI. BU NEFİS TARİF İÇİN SEVGİLİ NURCAN'A TEŞEKKÜRLER. İNANIN BANA NEFİS BİR LEZZETİ VAR. SİZDE DENEYİN MUTLAKA. PİŞMAN OLMAZSINIZ. DİĞER KEK TARİFLERİ İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN. AFİYETLER OLSUN.

** SUSAMLI - TAHİNLİ KEK **

MALZEMELER:

3 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 BARDAK SIVIYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI TAHİN

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

3 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

SUSAM

YAPILIŞI:

Susam hariç tüm malzemeyi sırasıyla çırpın.

Kek kalıbını margarinle yağlayın.

Kalıbın her yerine bolca susam serpin.

Kalıp yağlandığı için susamlar kalıba yapışacaktır.

Çırptığınız kek harcını kalıba boşaltın.

175 derecede pişirin.

Fırından çıkan keki 15 - 20 dakika dinlendirin.

Keki servis tabağına ters çevirin.

Dilimleyerek afiyetle yeyin ve mutlaka bu tarifi deneyin.


Devamını Oku

SÜNGER BOB FANLARI

0 yorum


Buket & Begüm ... Onlar iki sevimli canavar... Dün Begüm'ün 6. yaşgününü kutladık....

Annesi beni arayıp pasta istediğinde ... Kızların telefonun derinliklerinden gelen uyumlu bir çığlığı vardı ... "süngeerrrrr booooooobbbbb"

Pasta Begüm'ün doğumgünü için isteniyordu ama ablası Buket'in daha çok sesi çıkıyordu :)

İstek alındı ve buna göre işleme başlandı. Daha önce yaptığım Sünger Bob pastasından daha küçük bir pasta olması gerektiği için bu sefer 35x25 dikdörtgen kalıbımda pişirdim pandispanyayı.

Pandispanyası için Emel Başdoğan'ın tarifini bu sefer sade olarak pişirdim. Bu tarif gerçekten çok iyi sonuç veriyor.Daha önce yazmıştım nasıl yapıldığını ama kakao katmadan yapılan sade pandispanyayı da bu malzemelerle aynı şekilde yapabilirsiniz.

  • 6 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 170 gr toz şeker
  • 110 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
Markette alışveriş yaparken çilek görmüş dayanamamış almıştım. Sade pişirdiğim kekin arasına çikolatalı krema ve çilek koyup çikolatala ganaj ile sıvadım.
Sünger Bob'u yapması gerçekten çok keyifli...Çok eğlenceli bir tipi oluyor pastanın...
Begüm ve Buket pastayı görünce o kadar sevindiler ki bu her şeye değerdi...Begüm ben gözünü ve burnunu yiyececeğim diyordu :) Buket'in pastaya uyumlu kıyafeti ise bana süpriz oldu gerçekten de :)




Bu arada Demet de doğumgünü sofrasını hayli zengin hazırlamıştı...

Masadaki çikolatalı tatlı çok güzeldi..Adı "Afyon Lokumu"ymuş...Demet'ten bunun tarifini vereceğine dair söz aldım :)







Yarın sabah iş için Antalya'ya gidiyorum. Bir kaç gün buralarda olmayacağım... Hepinize iyi haftasonları diliyorum!

Umarım buradaki bahardan kalma hava orada da devam eder...

Ege'nin kızı güneşini özledi.. Güneşe bakmayı ve sadece onun ışığı ile ısınmayı...

Afiyetle,
Devamını Oku

ÖRGÜ GÜNLERİ-4- http://hayatimorgu.blogspot.com/

0 yorum
sevgili arkadaşım http://hayatimorgu.blogspot.com/ un ev sahipliğini yaptığı
ÖRGÜ GÜNLERİ 4 etkinliğine bende daveti için çok teşekkür ediyorum.sevgilerimi gönderiyorum.yumurta boyama,resim çerçevesine kurdela takma ve su damacanası giydirme etkinliklerimle katılıyorum.sevgiler emeğine sağlık arkadaşım...


Devamını Oku

Gerçek Çinli'den Orjinal Çin Mantısı...

0 yorum


Çin'e geleli neredeyse 8 hafta oluyor. Eşyalarım da geldikten sonra daha çok benimsedim bu ülkeyi. İşin hasret kısmına hiç bulaşmayacağım, şu an "doğduğum yer değil doyduğum yer" felsefesini sindirmeye çabalıyorum. Biliyorum sizlere buradaki yaşantımdan pek bahsetmedim. Aslında bu konuda yazıyorum, yorumlarıyla beraber şimdilik 60 sayfalık bir forumum var. Yani buraya yazmaya çalışsam en az 30 sayfa yazı çıkar oradan. Ama yakın zamanda, Çince dersleri aldığım kursun web sitesinde, hem kendim hakkında hem de Çin ve Çin'deki yaşantım ile ilgili yazdığım iki ayrı yazı yayınlanacak. Zamanı gelince buradan sizlerle paylaşacağım, böylece blogumu, olağan çizgisinden de çıkarmamış olacağım.

Çin mutfağından daha önce kısaca bahsetmiştim. Her ülkenin kendine özgü bir mutfağı var ama Çin'inki kadar özgünü yoktur herhalde. Sebzenin, meyvenin, etin yani çeşidin sınırı yok. Sanılanın aksine burada aç kalmanız imkansız. Sadece kendi damak tadınıza uygun çeşit ve yemeği seçebilmekten geçiyor yolunuz. Örneğin önceden düşündüğümün aksine Çin pastacılığı ve fırıncılığı oldukça gelişmiş ve çok lezzetli. Henüz bir pasta yemedim ama geçenlerde aldığım pasta kitabından bir tarifi deneme şansım oldu. Hayatımda yediğim en leziz kurabiyelerden oldu bu. Mantıdan hemen sonra yayınlayacağım ve eminim bayılacaksınız. Tabii tarifi Çincesinden nasıl okuduğumu sormayın, o konu ayrı bir hikaye, daha sonra anlatacağım.

Önyargılarınızı atar ve denemek isterseniz mutfağınıza börek tadında bir çeşit kazandıracaksınız. Bu mantının en güzel yanı minicik minicik kapatmak zorunda olmamanız. Çin'de mantı, aile sofralarında en az 70-80 adet yapılıp yeniliyormuş, biz ise dışarıda yemek yediğimizde sofraya çeşit olarak sipariş ediyoruz. Daha önce Türkiye'deyken bir Çin mantısı denemiş ve oldukça beğenmiştim ama burada hazır fırsatını bulmuşken gerçek Çinli'den yapılışını öğreneyim ve sizlere sunayım istedim.

Bu arada bundan sonra bazı tariflerimde videolara yer vermeye karar verdim, ulaşmak için yönlendirme yazılarına tıklayabilirsiniz.

Malzemeler-60-70 adet için
850 gr kadar un (yaklaşık 7 su bardağı)
Su-su miktarı belli değil, azar azar ekleyerek sertçe bir hamur elde etmelisiniz.

İç harcı:
250-300 gr kıyma
1 kase ince doğranmış taze soğan
1 kase ince doğranmış mantar
1,5-2 kase ince doğranmış marul (yerine lahana veya pırasa da koyabilirsiniz)
tuz
karabiber
az sıvıyağ(2-3 çorba kaşığı)




İç harcını hazırlarken eğer içi için marul koyacaksanız önceden doğrayıp, biraz tuzla ovup suyunu sıkmalısınız. Suyu çıkarılan marula diğer malzemeler eklenip yoğurulmadan karıştırılır, tuz karabiber ve yağ eklenir. Elde edilen sert hamurdan, cevizden biraz küçük yassı bezeler hazırlanır. (Yardımcım Xia, hamurun sert olmasının sebebinin, açarken una ihtiyaç duyulmaması için olduğunu söyledi) Her bir beze, merdane yardımıyla çay tabağı kadar açılır. Oluşan hamurların kalınlığı bıçak sırtı kalınlığından çok az fazla olacak. (Hamur açma videosu için tıklayın)



Hamurların her biri açılıp hazırlanır, iç malzemesinden bir dolu tatlı kaşığı kadar konulup şekildeki gibi kapatılır. (Yapılışı için tıklayın)




Hazırlanan mantıların ağızlarının sıkıca kapatıldığından emin olun ki pişerken ağızları açılmasın. Böylelikle elde edilen mantılar derince yapışmaz bir tavaya dizilir. (Yemeyeceğiniz miktardaki mantıları önce bir tabağa dizin ve dondurucuda 10-15 dakika bekletip, daha sonra buzdolabı poşetlerine koyup tekrar dondurucuda saklayabilirsiniz. )

Pişirme işlemi için tavaya mantıların yarısından biraz daha az olacak şekilde su eklenir. Tavanın ağzı kapatılır, orta ateşte mantılar yumuşayıp suyunu tamamen çekene dek pişirilir. Mantıların suyu çekilir çekilmez tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklenir, mantıların altı sararıncaya kadar kızartılır. Arzu ederseniz mantıları çevirerek her iki yanını da kızartabilirsiniz.
Mantıları yerken soya sosuna banarak lezzetlendirebilirsiniz.




Afiyet Olsun!
Devamını Oku

27 Şubat 2008 Çarşamba

Ratatouille ( Ratatuy)

0 yorum


Eşimle beğenerek seyrettiğimiz filmlerden biri...
Biz Pazar günü seyrettik. Pazartesi günü Oscar ödülü aldığını gazetede okuduk.
Tam bir tevafuk oldu.
En iyi animasyon film ödülünü kazanmış.
Seyretmenizi tavsiye ederim.Konusuna gelince :

Ramy adındaki bir fare, ailesinin tüm istemeyişi ve bir fare olarak yapılması imkansız olmasına rağmen, büyük bir Fransız aşçı olma hayalleri kuruyor. Kader Remy'yi Paris'in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini, yemek pişirme üstadı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy'nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris'in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir üstünlük mücadelesi başlatır.
Remy; kurduğu hayalini gerçeğe çevirip hayattaki arzusunu gerçekleştirmek ya da bir fare olarak tüm yaşamını geçireceği eski hayatına dönmek arasında zor bir tercih yapmak durumundadır.



Devamını Oku

MUHAMMARA

0 yorum
P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ 16:



Muhammaranın resmini daha önce yayınlamıştım ama tarifini vermemiştim japon242 arkadaşımın isteği üzerine ve p.d.ç.s.etkinliğinin bu haftaki ev sahibi aynur hanıma hediye etmek üzere bu gün yayınlıyorum.ben muhammarayı yaparken malzemeleri göz kararı koyuyorum ama size kolaylık olsun diye tahmini ölçüler vermeye çalışacağım.dolayısıylada siz tarife birebir uymak zorunda değilsiniz elinizdeki malzemeye ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
MUHAMMARA:
2-3 kaşık biber salçası
1-2 domates rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz
4-5 diş sarımsak
kimyon,nane,karabiber
YAPILIŞI:bütün malzemeleri iyice karıştırıp servis ediyoruz.
Devamını Oku

BERLINER, KRAPFEN (ALMAN PASTASI)

0 yorum

Bu haftaki porselen demlik
cay saatleri 16 'nin ev sahibi sevgili
http://papatya68.blogcu.com bende
bu tarif ile etkinlikteyim

Tarif sevgili karabiberinmutfagi.blogcu.com ayit.
Ve bu tarif canim pinarcim icin geliyor ayni zamanda
Pinarim tarif sana canim hadi dene bakalim

MALZEMELER:
*1kg un
*125gr margarin (yumuşak)
*1 su bardağı süt
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
*1 tatlı kaşığı tuz
*yarım su bardağı ılık su
* Bolca pudra sekeri ve seker üzeri icin
* Cilek yada Visne marmelati



YAPILISI:
*Ilık su, süt, maya ve şekeri karistirip 1 saat bekletin.
* Diger malzemeleride katip özlü bir hamur yogrun
ve tekrar mayasi gelip hamur iki katina cikana kadar bekleyin
* Hamurdan bezeler alin merdane ile acin yalniz cok ince olmayacak
su bardagi ile daireler kesin yagli kagit serilmis tepsiye dizin
ve bir yarim saat daha mayalandirin 200 derece önceden
isittiginiz firinda pisirin


* Hamur pisip sogduktan sonra ortasini az kesin benimkiler biraz cok oldu,
aralarina 1 tatli kasigi marmelat koyup kapatin
seker ve pudra sekerini karistirip üzerine eleyin


Bu pastaciklardan degisik 4-5 tarif daha bulabildim ileriki günlerde
yapinca onlarida yayinlarim insallah .
Güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim dönmem biraz gec oluyor kusura bakmayin ama mutlaka hepinize ugrayacagim sevgiler
Devamını Oku

P.D.Ç.S.E.16 =KİVİLİ TART

0 yorum

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16=KİVİLİ TART
Her hafta düzenlenen ve çay saatine uygun tariflere yer verilen etkinliğin
16.sına papatya68 blogunun sahibi Aynur Hanım ev sahipliği yapıyor.
Bu etkinliğe katılmayı hep istemiş ama geç kalmışımdır.
Bundan önce sadece bir tanesine katıldım,diğerlerini kaçırdım.
Herhalde öbür etkinliklerin ayda 1 olmasının verdiği rehavete alışmışım.

Bu etkinliğe Kivili tart tarifi ile katılıyorum.
Daha önce yaptığım tartlarda hep muhallebi kullandım,ilk defa bu tartta krem şanti kullandım.
Birde tart piştikten sonra kalıptan çıkarmakta zorlandığımdan bahsetmiştim,sağolsun Lale bana yağlı kağıdı uzun şeritler halinde tart kalıbının dibine + şeklinde yerleştirmemi tavsiye etti.
Bu tartta bu yöntemi uyguladım ve tart çok kolaylıkla kalıptan servis tabağına transfer oldu,sizde servis tabağına alıyorken sorun yaşıyorsanız,tavsiye ederim.
Vereceğim ölçüler yuvarlak Borcam ölçüsüne göredir.
Ben daha küçük olan tart kalıbıma uygulayıp,artan hamurla da tartölet yaptım.

KİVİLİ TART;
Malzemeler;
Tart hamuru Malzemesi;
4,5 su bardağı un,
250 gram margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 adet yumurta,
İç malzemesi;
2 poşet krem şanti,
2 bardak soğuk süt.
Üzeri için;
3-4 adet kivi,
1 adet mandalina,
1 paket dr.Oetker tart jölesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini yoğurup,tartın hamurunu hazırlayın.
Tart kalıbınızı yağlayıp,yağlı kağıttan iki adet şerit kesin ve tart kalıbının veya Borcam'ın dibine + şeklinde yağlı kağıdı yerleştirin(bakınız üstte ki resim)
Tart kalıbına hamuru kalıbın kenarlarını da kaplayarak yerleştirin.
Kalıba yerleştirdiğiniz hamuru,kabarmaması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
Orta ısılı fırında hemen hemen 35 dakika pişirin.
Pişen ve soğuyan tart hamurunu yağlı kağıtların birer ucundan tutarak kalıptan çıkarıp,servis tabağına yerleştirin.
Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın,pişen tart hamurunun üzerine krem şantiyi yerleştirin.
Üzerine soyup doğradığınız kivileri ve mandalinayı dizin.
Tart jölesini üzerinde ki tarife göre pişirip,karıştırarak soğutun.
Jöleyi meyvaların her tarafını kaplayacak şekilde tartın üzerine dökün.

"Afiyet Olsun"
Devamını Oku

MUZLU ROLU PASTA

0 yorum
Bu tarifi çok yakın bir dostumda Demet de yedim ve ondan aldım.Oda portakalağacıından almış.zamanında.Portakalağacında krema için ayrı bir tarif vermiş ben onu yapmadım direk hazıra yönlendim.KEK İÇİN:4 yemek kaşığı toz şeker4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)4 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozuİÇ KREMASI:Ben marketten hazır muzlu puding alıp yaptım arkasındaki tarfe göre
Devamını Oku

MUZLU ROLU PASTA

0 yorum
Bu tarifi çok yakın bir dostumda Demet de yedim ve ondan aldım.Oda portakalağacıından almış.zamanında.Portakalağacında krema için ayrı bir tarif vermiş ben onu yapmadım direk hazıra yönlendim.KEK İÇİN:4 yemek kaşığı toz şeker4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)4 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozuİÇ KREMASI:Ben marketten hazır muzlu puding alıp yaptım arkasındaki tarfe göre
Devamını Oku

** ISPANAK SALATASI **

0 yorum

LEZİZ BİR ISPANAK SALATASINA NE DERSİNİZ? ÖZELLİKLE ÇOCUKLARINIZ İÇİN BU TARİF. BUNUN ISPANAK OLDUĞUNU ANLAMIYCAKLAR BİLE. BENİMKİLER ANLAMADILAR. VE BAYILA BAYILA YEDİLER. MEVSİMİ GEÇMEDEN MUTLAKA DENEYİN. NEFİS OLUYOR. SAĞLIK VE LEZZET BİR ARADA. DİĞER SALATA TARİFLERİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.

** ISPANAK SALATASI **

MALZEMELER:

250 GR. ISPANAK

1,5 SU BARDAĞI YOĞURT

4 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

1 DİŞ SARIMSAK

TUZ VE PULBİBER

YAPILIŞI:

Önce ıspanakları ayıklayıp, yıkayıp, kurulayıp kıyın.

Yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırın.

Kıyılmış ıspanakları bu karışıma ekleyin.

Salatanızı servis tabağına alıp, üzerini pulbiber ile süsleyin.

Hepsi bu kadar. Çok kolay ve nefis bir salata. AFİYET OLSUN.

Devamını Oku

26 Şubat 2008 Salı

FENERBAHÇE PASTASI - 3

0 yorum

Tuttuğum takım değil ama profesyonel bir tutum ile zevkle yapıyorum Fenerbahçe pastalarını :)
Bu da dokuz aylık bir oğlan ve dört yaşında bir kız babası olan Fenerbahçe taraftarına yaptığım son pasta..
Sarı - lacivert renklerin hakim olduğu pastada yine figür çalışma fırsatı buldum..



Afiyetle,
Devamını Oku

Ücretsiz Şeker Hamuru Kursu

0 yorum
Sevgili site sakinleri;
Pasta süslemede son dönemde çok moda olan ve harika pastalar yapmamıza yardımcı olan, pastadaki kusurlarımızı kapatmamızı sağlayan marzipan hamuru veya şeker hamurunu ben kullanamıyorum, şekillendiremiyorum, nasıl bir model yapıcağımı bimiyorum diyorsanız.... Sizlere yanda ve aşağıda ne kadar kolay şeker hamurundan şekiller yapabilceğinizi gösteren bir video sunuyorum ve mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.




Şeker Hamurunu Şekillendirme Videosu


Devamını Oku

Ev Çikolataları, Lezzetli Çikolatalar

0 yorum
Çikolata Kalıplarını alarak sizlerde evlerinizde kendi çikolatalarınızı yapabilirsiniz. Kalıplarını aşağıda sizlere sunmaya çalıştım. Şimdi de kalıptan çıkmış hallerine buyrun bakın. Şık ve lezzetli görünmüyorlarmı??. Gerçi bunları yemeye kıyamaz insan. Günlerinizde şıklığıyla insanların gözlerine hitap edicek bu çikolatalar hayranlık yaratıcak.... Neden denemeyelim kiiii....


Devamını Oku

ÇITIR KADAYIF P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ

0 yorum


Arkadaşlar sizlere müjdeli bir haberim var..Gözümüz aydın.Blog teyze oldunuz.:)Canım Öçlem im ,sizler HALENZE adıyla tanıyorsunuz..Anne oldu..
Bir kaç günlük bekleyişten sonra, her ikiside şükür Rabbime iyiler..Bir erkekimiz Dünyaya geldi..Hamileliğinden dolayı blogtan uzaklaşan Öçlem şimdide anneliğin keyfini çıkararak ,bi müddet daha aramızda olamıyacak..Tebrik mesajlarını iletmeniz üzre bloğunu ziyaret edebilirsiniz..Bizde bu mutlu haberi nefis bir tatlıyla kutlayalım.. Nedersiniz;)
Evet dediğinizi duyar gibiyim ,birde bu tatlımız sevgili papatya68 bloğunundan Aynurun düzenlediği, porselen demlik çay saati etkinliğine gitsin :) İstek şarkı gibi oldu sanki:)
Kendisine kolaylıklar diliyorum..

Çıtır kadayıf Oktay ustadan,
birkaç sene önce tvde izlerken tarifini almıştım ve bir kaç senedirde bu kadayıfı sıklıkla yapıyorum..Çok beğeniliyor ve gerçekten lezzetli oluyor.

MALZEMELER
yarım kilo tel kadayıf yada taze kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağı
100 gr yumuşak margarin
2 kaşık pekmez
arasına koymak için ,fındık, fıstık, ceviz..
ŞERBETİ
3,5 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon

YAPILIŞI
Yuvarlak tepsimize öncelikle yumuşak margarinimizi elimizle iyice yedirelim.
Üzerine 2 kaşık pekmezi yayalım ve kadayıfmıza geçelim.
Tel kadayıf olursa sorun yok ,ama normal kadayıf olursa, kadayıfı iyice didikliyelim ,gerekirse bıçak yardımıyla ki gerekir:)
tel şehriye boyutlarında ufacık keselim..
Bu işlem bittikten sonra kadayıfımızı bir kabın içinde sıvıyağımızla harmanlıyalım.Daha sonra yumuşak margarini sürdüğümüz tepsimize kadayıfın yarısını elimizle bastırarak hiç boşluk kalmıycak şekilde koyalım..
Sıkı sıkı bastıralım..Ağır bişi bulabilirseniz yada erkek kuvveti daha iyi olur yardım almanız önerilir:)..Arasına istediğimiz malzemeyi koyup, üzerinede kadayıfın kalan kısmını döşeyelim ve sıkıca bastırma işlemini burada yine uygulayalım..Daha sonra fırınınızın ısısına göre kızarana kadar pişirelim. Bu arada ocağımızın altını yakıp şerbeti hazırlıyoruz..Kaynadıktan sonra içine limon suyunu sıkıp ,ateşi kapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Tatlımız ılık şerbetimiz soğuk olmalı.!
Tatlı pişince, daha büyük bir tepsiye tatlımızı ters çevirelim.. Pekmezin etkisiyle nar gibi kızaran kadayıfımızın üzerine şerbeti dökelim ve soğuduktan sonra servis yapalım..Yanına kaymakta güzel gider.Tavsiye olunur..
Afiyetle yiyelim.


sevgilerimle..
Devamını Oku

GÖKDELEN KÖFTE

0 yorum



Başlık biraz abartılı oldu galiba,sadece apartman mı deseydim diye düşünüyorum şu anda..Ama biraz can sıkıntısı,biraz başağrısı olsun o kadar abartı deyip geçeyim en iyisi...


Siz de benim gibi akşama ne yemek yapacağım deyip ortalarda dolaşıyor musunuz son günlerde?oysa ki ,yapacak yemek düşündüğünde ,bir çırpıda aklına 20 çeşit yemek gelen biri için, bu son derece kötü bir durum..Galiba bunun sebebi biraz kış depresyonu,biraz sebze ve meyvelerin mevsimi dışında kesinlikle kullanmama takıntım,biraz da aman ya ne yesek kilo yapıyor zaten bilinç altı konuşmaları olabilir..

Bu köfteler görüntü ve lezzeti ile misafirlerinize ikram için iyi bir seçenek oluşturabileceği gibi ,çocuklarında hoşuna gidecek bir alternatif olabilir..

Malzemeler

500 gr köftelik kıyma

3-4 dilim bayat ekmek içi

1 çaykaşığı karbonat

1 yumurta

karabiber,kekik,kırmızı biber,köfte baharı

4-5 adet patates

2 adet domates

2-3 adet sivribiber

YAPILIŞ

Köfte malzemelerini karıştırarak yuvarlak köfteler yapın,patatesleri ve domatesleri de yuvarlak dilimleyin,en üstte biber kalacak şekilde üstüste dizin,etrafına biraz salçalı su gezdirin,fırında yaklaşık yarım saat pişirin..
AFİYET OLSUN..
Devamını Oku

25 Şubat 2008 Pazartesi

0 yorum
canım arkadaşım http://papatya68.blogcu.com
un ev sahipliğini yaptığı Porselen demlik çay saati etkinliği"16" içinkendisine daveti için çok teşekkür ediyorum.Medine'ye gönül dolusu sevgilerimi gönderiyorumMİLFÖYLÜ BÖREK ile katılmak istiyorum.MALZEME:herhangi bir marketten alınmış milföy hamuru,kesik,lor peyniri,maydanoz,susam,çörek otu,yumurta.YAPILIŞI:oda sıcaklığında yumuşamış hamurun içine karıştırdığımız kesik yada lor peyniri ve maydanoz lu karışımı koyup üçgen kapatıyoruz.kenarlarını hafif bastırıp,üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip size dedim ama ben serpmeyi unuttum.çoook kızgın fırında 180 derece yeter 15 dakika pişiriyoruz.soğuk fırına atmayın kabarmaaz.sonra ben karışmam..bu kadar.
AFİYET OLSUUUN!
Devamını Oku

"Turunçgiller" Keki...

0 yorum


Aslında bu tür kek bilinen bir kek türü. Genelde portakal suyu ve havuç rendesi ile yapılıyor. Ama ben içeriğini daha da zenginleştirip aromasını daha da fazlalaştırdım. Pişerken fırından yayılan mis gibi kokular çok cezbedici oluyor, ayrıca yerkenki pişmanlık daha az oluyor, çünkü içinde bol miktarda c vitamini mevcut :) Bir de şeker yerine pekmez koymaya gitse elim daha iyi olacak :))

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mandalina suyu
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
1 limonun kabuk rendesi
1 su bardağı dolusu havuç rendesi
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağı un

Yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri birlikte çırpalım. Şeker eriyip karışım kabarınca içine sıvı yağı ve meyve sularını ekleyelim, tekrar çırpalım. Daha sonra tüm meyvelerin rendelerini ekleyelim. Karışıma en son un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpalım. Yağlanmış kek kalbımıza dökelim, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınımızda pişirelim.

Afiyet Olsun!
Devamını Oku